Музика

Нас не догонят Нас не догонят
Култовата снимка на вътрешния министър Цветан Цветанов и любимият му певец Веско Маринов бе в топ 10 на най-коментираните в социалната мрежа „фейсбук“ тези дни. Кадърът, който е запечатал съвместния джогинг на неразделните приятели, беше популяризиран от групата „Да помогнем на Веселин Маринов да спре да пее“ с придружаващи коментари от рода на „Бегай,бегай, Веско, надалече и не се връщай тука вече“.
прочетено 1452 пъти

Български фолклор с джазов привкус Български фолклор с джазов привкус
Представете си четиридесетина ентусиазирани поклонници на българския фолклор от най-различни националности, които под вещото ръководство на певицата Десислава Стефанова, минала през школата на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, се превръщат в певческа стихия. Този състав завладява публиката в големи концертни зали и модерни клубове в Британското кралство, оглася от шлеп реката Темза, пее в Уестмистърското абатство, а през 2006 г. печели наградата да некласически хор на година, учредена от Би Би Си, като става първият певчески хор, носител на това звание.
прочетено 1222 пъти

Говорни дефекти и едра пот + подвижен покрив Говорни дефекти и едра пот + подвижен покрив
„Няма как да не се промени”, мислеха си всички, които бяха по-наясно с едрите миналогодишни скандали, неполучили широка известност. След решението на главния организатор – Община Бургас през тази година да бъде премахнато гласуването с СМС- и, като че ли фестивалът взе голяма глътка въздух. Поне донесе надежди, че истерясали майки, печелили любовта на публиката през годините, няма да изкъртват от звънене телефоните на журито. Вярно, такива неща нямаше. „Бургас и морето” през това лято беше „концертен спектакъл, събрал най-доброто от началото на своето съществуване”.
прочетено 1810 пъти

Провинцията даде урок на столицата Провинцията даде урок на столицата
След скандала, който предизвика фолк концерта на звездите от „Пайнер” през храм-паметника „Александър Невски” в София, провинциалните градчета отсвириха опитите на чалга гърлите да се изявят на техните терени. Така например разградското кметство отказа да предостави централния си градски площад за сцена на певиците от „лекия” жанр. Наистина мотивът за отказа му не бе кой знае колко елегантен – че щяло било по това време на градския мегдан да се провежда деветия Панаир на... киселото мляко, но пък общинарите едва ли са се къхърили как по-нежно да охладят мераците на фолк фуриите да „замърсят” звуковия фон на градчето
прочетено 3039 пъти

Българин ще дирижира... Кондолиза Райс и Арета Франклин Българин ще дирижира... Кондолиза Райс и Арета Франклин
"Общо е мнението, че нашата емигрантска общност в Чикаго, а и в САЩ, става все по-активна. През изминалата година, макар и кризисна, българските събития или такива с българско участие, не бяха малко." Това е част от обръщението, с което българският интернет-портал Eurochicago.com обяви в началото на месеца своя конкурс за "Българското събитие на годината в САЩ". До края на 2010 г. нашите сънародници зад океана ще имат възможност да изпращат своите предложения за всякакви мероприятия с участието на българи, които да бъдат номинирани за този патриотичен
прочетено 1297 пъти

„Паисий кючек“ оправдан от прокуратурата „Паисий кючек“ оправдан от прокуратурата
В бр. 60 на ДЕСАНТ съобщихме, че по инициатива на местната организация „Вяра, Морал, Родолюбие, Отговорност – Национален идеал за единство“ (ВМРО-НИЕ) прокуратурата в Сливен е започнала разследване на... „Паисий кючек“, чиято пошлост коментирахме във вестника още през март. На гаврата с паметта на първия ни възрожденец обаче така и не бе сложен край. На 1 юли районния прокурор Елена Панайотова излезе с резолюция, с която прекратява преписката, защото в материалите по нея не се съдържали конкретни данни за „деяние, сочещо на извършено престъпление от общ характер, в т. ч. и такова, подбуждащо към дискриминация“. От ВМРО-НИЕ възмутени се питат няма ли утре прокуратурата да „разреши и евентуален „Левски кючек“.
прочетено 2047 пъти

Звезди и юлско утро в Родопите Звезди и юлско утро в Родопите
Дни преди Джулая площадът в Смолян бе разтърсен от мощна рокексплозия, миксирана с опияняващите трели на каба гайда и огласящи простора родопски напеви. Струпалата се в новия център на града разнородна публика от всички поколения посрещна с възторг Джон Лоутън – един от култовите солисти на „Юрая хийп“ от най-силните времена на бандата – годините, в които изгря тяхното „Юлско утро“, положило началото на несекващата традиция с посрещането на изгрева на 1 юли. Това, че по време на концерта, над смолянския небосклон вместо слънцето от облаците изплува изцяло пълната месечина, не смути ни най-малко екзалтираните зрители, припяващи заедно с Джон и пригласящите му български рок динозаври от БТР. Взрив от аплодисменти, вдигнати ръце и разтърсващи площада възторзи посрещаха всяко неостаряващо парче,
прочетено 1404 пъти

„Ах, морето”...и така една седмица, двеста пъти на ден „Ах, морето”...и така една седмица, двеста пъти на ден
За интересен начин за разнообразяване на интонационната среда на живеещите до Альошата, в центъра на града, съобщи нашият читател Ангел Иванов. От Спасовден, досега, на двете лампи до Фонтана са монтирани високоговорители, от които се лее бургаска песен нонстоп. Всъщност, се леят общо три песни на „Тоника” и две на Тони Димитрова. „Колкото и да я обичам и харесвам, ми идва в повечко от седмица насам, в 1 след полунощ” – твърди читателят – „все едно ми свирят в спалнята на ушенце.”
прочетено 1489 пъти

Божественият отиде на небето Божественият отиде на небето
„Известен е този човек, когото познават и обичат хиляди неизвестни нему хора” Светът за пореден път се убеди в старата латинска мъдрост, когато в началото на изминаващата седмица, всички земляни, обичащи музиката потънаха в дълбока печал. „Божественият” отиде да пее на небето. След 53 години вярна служба на Рока.
прочетено 1729 пъти

Стефка, директно Стефка, директно
Няма как да я видите и чуете в „забавните предавания” по тв-канали, където властват безмислени отварачки на усти със странни имена Няма начин да сте били в публиката по време на купон с „Горещ пясък” или Г.Р.А.С. и да не ви е направил впечатление огромния й глас. Тя пее абсолютно всичко, от поп, през арендби, до хард и хеви, а от година, заедно с момчетата от групата, играе и на сцената на Бургаския театър в пиесата „Секс, наркотици и рокендрол”. Стефка Емилова е родена да пее, това си личи за пореден път, страшно ярко от новия й албум „Outspoken” („прямо, директно, очи в очи”). Но, първо малко история...
прочетено 2644 пътиПоследно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки