„Ах, морето”...и така една седмица, двеста пъти на ден


„Ах, морето”...и така една седмица, двеста пъти на ден
Ангел Иванов документира 948- то издание на среднощния концерт
24 Май 2010, Понеделник


За интересен начин за разнообразяване на интонационната среда на живеещите до Альошата, в центъра на града, съобщи нашият читател Ангел Иванов. От Спасовден, досега, на двете лампи до Фонтана са монтирани високоговорители, от които се лее бургаска песен нонстоп.
Всъщност, се леят общо три песни на „Тоника” и две на Тони Димитрова. „Колкото и да я обичам и харесвам, ми идва в повечко от седмица насам, в 1 след полунощ” – твърди читателят – „все едно ми свирят в спалнята на ушенце.”



След няколко дни безмилостен денонощен терор, съвсем като американски герой от екстремен репортаж, Ангел Иванов предприел среднощни действия, които описал надлежно и в своя Интернет блог:
„Преди 5 минути ходих и ги разглеждах втрещено. Обадих се на 166 - любезно ме осведомиха, че това си е работа на община Бургас и няма как да пратят полицаи да се карат на кмета да намали децибелите. Помолих ги поне да му предадат да смени диска, ако може...
Оставих си името, адреса и телефона и точно описание на това, което възнамерявам да направя, да не се чудят кой е вандалствал посред нощите.
Поради липса на клещи за рязане на кабел се покатерих на стълбовете и наведох рупорите надолу. Разни минувачи ме гледаха изненадано и леко развеселено, но никой не посмя да се намеси.
След проведения тест с децибелметър от спалнята ми се оказа, че ефектът от навеждането е недоловим без специализирана апаратура. Приготвям си едни клещи на нощното шкафче против безсъние.”
Че нашият читател е възпитан и добронамерен гражданин, свидетелства фактът, че наведените рупори все още огласят градинката пред паметника с трите песни на „Тоника” и двете на Тони Димитрова.
„Десант” предлага да предостави няколко диска с музика на бургаски изпълнители на автора на гениалната идея от Общинска администрация.
Та, барем научи, че освен тези пет парчета са написани още няколкостотин, които също се отнасят за нашия град.
А нощем предлагаме звукът да бъде силно намаляван. За да не надвиква крясъкът на гларусите, поне...


В категории: Общини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки