Солени сандвичи и холивудски ментета на „Спирита"


Солени сандвичи и холивудски ментета на „Спирита
Областният секретар на СДС-Бургас Тошко Иванов се е уредил с пропуск като участник на фестивала „Spirit of Burgas”. Поне така изглежда от баджа, който виси на врата му с надпис „ARTIST”. За съжаление никой не стана свидетел на артистичните изяви на седеса
24 Август 2010, Вторник


Няма съмнение, че и най-тъпата реклама е за предпочитане пред никаква. Това организаторите на „Духа на Бургас“ отлично го знаят. И направиха така, че холивудската звезда Джони Деп да се клонира в името на пиара и да огрее едновременно Хаваите и Бургас. Преди да разкажем обаче как в смехотворната инсинуация бе въвлечен и кметът на града Димитър Николов, нека надникнем зад кулисите на фестивала. Където се разливаше топла гадна бира (по три левчета за хартиена чаша, дето отгоре на всичко трябва бързо да я изпразниш, преди да се е разкашкала в ръцете ти) и се мятаха солени хамбурги по 4 лв. парчето.



Автор: Севдалина Пенева, снимки Николай Недев

За кетъринга на тазгодишното издание се състезаваха три фирми. Спечели никому неизвестната „Найт ентъртейнмънт“ ЕООД с едноличен собственик на капитала бившата дясна ръка на Ваклин Стойновски – Живко Димитров Стоянов. Всъщност, много преди да приключат фестивалните дни и медиите да отрупат „Спирита" с овации, в Бургас се говореше, че конкурсът за изхранването на посетителите е бил проформа, проведен изцяло в полза на двама местни общински съветници. В публичното пространство даже се въртяха имената на Ваклин Стойновски и на атакиста Димчо Грудев, които всеотдайно работят в угода на ГЕРБ в ОбС. И за да не бие на очи как новата власт се отблагодарява на послушните си придворни, като

топла връзка между тях и сладките хапки

бил използван именно Живко Стоянов.

В началото на миналата година младият бизнесмен даваше интервюта в местни вестници в качеството си на мениджър на веригата заведения “Куул плейс” и се хвалеше как всеки момент ще стартира новата му линия „Куул кетъринг“. Тя трябваше да предлага изискани ястия с полъх от Италия, а не просташки баници и свински пържоли.

Вместо това, 10 месеца по-късно, същата тази фирма, собственост на Ваклин Стойновски до местните избори през 2007 г., се оказа притежание на македонката с албански произход Арифе Зенуни, която според фирмените документи живее в град Тетово и никога не е идвала в Бургас, за да нагледа придобивките си край Българското Черноморие.

Тук отваряме скоба, за да припомним, че другата фирма на Стойновски, създадена заради концесията на Северния плаж в Бургас - „Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс“ пък тихомълком премина в ръцете на офшорка, регистрирана в Панама. Компанията, която не внася нито лев в държавната ни хазна, е представлявана от генералния си пълномощник - бащата на Ваклин - Атанас Стойновски, роден през 1932 г. Иначе Стойновски – младши не пропуска да се закълне при всеки удобен случай, че е „продал бизнеса си“ и люто се заканва да съди всеки, дръзнал да го свързва с бившите му фирми.

Та, подобно на „бившия“ си бос, Живко Стоянов преименува набързо една от фирмите си „Виктори инвестмънтс“ и я прекръсти на „Найт ентъртеймънт“ ЕООД, а на 2 юли тази година премести седалището на едноличното дружество от Бургас в София. Все пак,

големите контакти са в столицата...

 

Да се чуди човек тогава, как така го досрамя да даде лично офертата си на организаторите на „Spirit of Burgas“, та се наложи да ползва посредническите услуги на Михаил Куцев. Който по една случайност е директор на бургаското общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти". Но по друга случайност точно с кетъринга няма нищо общо. „Просто връзката между общината и фестивала я направих аз. За кой кетъринг обаче ме питате. Имаше фирма, която обслужваше бара и друга, която се грижеше за храните. За сандвичите кандидатстваха три фирми, една от които беше бургаска, останалите - от София. На бургаската даже вече й забравих името, само й посредничих, защото нейните собственици не са от София, направих го за тяхно улеснение“, обясни за ДЕСАНТ г-н Куцев.

Оказа се, че още щом спечелил поръчката, Живко Стоянов пък започнал

да издирва Димчо Грудев под дърво и камък,

защото „той има голям опит в тази дейност“, казва бившият управител на „Куул плейс“. „Не можах да го открия по телефона обаче“ - така Стоянов отговори на наш въпрос, дали е ползвал услугите на общинския съветник от Атака като подизпълнител.

Още по-странна бе реакцията на самия Грудев. Първоначално любезен, щом чу ключовата дума „кетъринг“, той се сети, че не сме били „коректни“ спрямо неговата особа и грубо отказа всякакъв коментар.

Който и да е прибрал печалбата от продажбите на наливната бира, скъпите коктейли и манджата, е направил добър удар, казват хора от бранша. Според данни от общината, посетителите на „Спирита" през трите дни са над 35 000 души, които едва ли са стояли гладни и само на по едно питие през дългите и изпълнени с много емоции нощи. Цялостно от музикалния фестивал „Спирит ъф Бургас“ приходите за града са над 7 милиона лева. Внушителните цифри бяха огласени лично от кмета Димитър Николов в понеделник, на 16 август. В този ден и най-официално,

той поддържаше мита, че Джони Деп

се е подвизавал тайно и дегизиран като... самия себе си в хотел „Приморец“. Всъщност, на фона на мистерията с изхранването на хилядите фенове на „Духа...“, тази история искрено забавлява.

Джак Спароу кацнал във Варна, смесен с тълпата фенове на любимата му група The Prodigy, за да ги гледа как забиват на бургаския плаж. Истинската причина да се замъкне инкогнито в Бургас обаче била тайна среща с Летисия Каста. Която пък била първа приятелка на жена му Ванеса Паради. Някъде между тази разнопосочна информация изтече и новината, че точно по това време Летисия се пробвала с тест за бременност (тая връзка пък каква трябваше да е).

Мълвата бързо разнесе и че Джони поискал да отцепят цял етаж от „Приморец“ и поискал никой да не го безпокои. Направил изключение само за кмета Димитър Николов, който пък му отишъл на крака, за да му занесе да разпише книгата на почетните гости на общината. Даже от пресцентъра на Николов плъзнаха последната вест съвсем елегантно и не направиха опит да я отрекат.

Попитахме кмета, какво са си казали с Джони Деп, но той ни отговори в стил Димчо Грудев и Живко Стоянов: „Обещах на охраната на хотела да пазя тайна, защото ще е лоша реклама за тях, ако се разнесе информация, че не могат да опазят спокойствието на звезда от такава величина“. Хайде бе! Колко ли са хотелите в света, които няма да се изтрепят за подобен пиар?

И докато няколко вестника поддържаха огъня, че Джони е в Бургас и пускаха кадри от аматьорско клипче, разпространено в интернет (в последствие се оказа, че в ролята на звездата било наше момче от Нов български университет), ние пък надникнахме в официалния сайт на актьора, както и в още няколко форума на негови фенове. И го видяхме на папарашки кадри на Хавайските острови, където текат снимките на „Карибски пирати“ 4. Да се чуди човек, как стават тези работи.

Но третото издание на "Духът на Бургас" е вече в историята, сега ще чакаме четвъртото. Току виж, догодина може пък на плажа в ролята на гларус да видим Брад Пит. Или пък да набива хапки на блок масата на кмета...



Тази папарашка снимка е от 15 август. Джони Деп и детето му са уловени в кадър на Хаваите, а не в Бургас, както се опита да внуши Димитър Николов. А от пресцентъра на кмета даже твърдяха, че двамата разговаряли и си разменяли книги за гости Иначе купонът си беше як през трите нощи. Въпреки скъпата вода, напитки и сандвичи Те със сигурност не останаха на по една бира. Номерът с картонените чаши е бързо да ги изпразваш. И да тичаш за още на километричната опашка А Зимчо Грудев мълчи по темата с хапките Човекът с кетъринга Живко Стоянов (вляво) край мокрия бар и кметът Димитър Николов закачливо си разменят чаши с напитки и лед Приносителят на офертата за манджата Михаил Куцев

В категории: Бургас , Репортажи , Горещи новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки