Чудесата Божии нямат край


Чудесата Божии нямат край
Шестонишието в двора на манастирския комплекс „Св. Успение Богородично“ е не само декоративна украса, но и свидетелство за Божие чудо
28 Април 2011, Четвъртък


Няма ревностен християнин у нас, който да не е чувал за кърджалийския манастирски комплекс „Св. Успение Богородично“,

Автор: Диана Славчева

където служи един от най-сърцатите защитници на нашето православие – отец Боян Саръев. Но малцина са тези, които знаят невероятната история на едно момиче, което е намерило изцеление, влагайки безвъзмездно усилия за  изографисването на част от тази обител, превърнала се в непоклатима опора на християнството в Родопския край.
Едва двадесетинагодишна Даниела Русева от Кърджали заболява от нелечимо раково заболяване. Левкемията скоротечно насища кръвта й с патологични клетки и отнема сетните й сили. Лекарите се предават и я оставят на смъртно легло. И тогава Даниела получава видение, в което й се явява Иисус Христос и й заръчва да изографиса църква, за да се спаси.
Дотогава младата жена никога не е хващала четката. Но се надига с последни усилия от смъртното си ложе и изрисува с библейски сцени и образи от живота на Спасителя шестонишието и параклиса „Живоприемни източник“, намиращи се в двора на духовното средище „Св. Успение Богородично“.
След което оздравява напълно и докторите не могат да открият и следа от коварната й болест, колкото и изследвания да правят. Минават цели 10 години, през които Даниела е жива и здрава. През това време тя успява да се задоми и да се сдобие с детенце.
Но раждането отново отключва подлото заболяване и вече на 32 години талантливата самоука зографка напуска завинаги този свят.
„Неведома е волята Божия – казва с тъга отец Боян Саръев, коментирайки случилото се с Даниела и допълва: – Възможно е тя да не е изпълнила докрай указанията, дадени й от Бога, а може просто мисията й на земята да е приключила...“


Потокът от поклонници към манастира на отец Боян Саръев не спира през цялата година

В категории: Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки