Опитите да се пренапише историята са национално предателство


Опитите да се пренапише историята са национално предателство
Панагюрище бе център на тържествата за честването на 139 години от Априлското въстание
08 Май 2015, Петък


Кметът на Панагюрище разбуни духовете, следвайки завета на Хайтов: „Изтървем ли България, изтървали сме всичко”

Автор: Анна Александрова

Младите хора трябва да знаят историята на своя народ такава, каквато е, без да се крият и манипулират фактите. Но освен знание, трябва и възпитание. Ще научим младите на родолюбие и патриотизъм не с оценките в училище, а когато покажем, че всеки има отношение към родината, демокрацията и държавността. Демокрацията и просперитетът не могат да бъдат просто подарени или инсталирани. Те се изработват, за тях се борим всеки ден. Демокрацията е постоянен процес, като всяко усилие си струва. Така е и с Родината – всяко усилие си струва.”

Това са думи, под които не само всеки, който се чувства българин, но и всеки разумен човек – независимо къде е роден и гражданин на коя държава е - би се подписал с открито сърце. Те биха могли да принадлежат на всеки от нашите възрожденски будители. Както и на всеки от президентите в най-новата ни история, например.
И като споменахме историята, може би е редно да припомним, че твърде често „политически коректният прочит на историята”  - този философски камък на антинауката – поругава делото на предците ни, така както и кланетата на поробителите.

Априлското въстание на кмета Белишки

Преди броени дни в Панагюрище, по време на тържествената заря-проверка в чест на  139-ата годишнина от Априлското въстание, кметът Никола Белишки буквално взриви със словото си традиционния сценарий за подобни прояви. В присъствието на президента Плевнелиев, (От чиято реч са думите в началото на този текст, но също и формулировката „Народът се вдигна след 5-вековно униние”), кметът Никола Белишки го каза с думи като куршуми.

Тук му е мястото да припомним, че от около 15 години в учебниците по история „турското робство” е заменено с по-благозвучното „османско владичество”. Както и че отминаха точно 6 години, откакто за последен път български президент спомена турското робство в речта си за националния празник 3 март.
В годините след това имаше речи, в които изобщо не се споменаваше Руско-турската освободителна война или руските воини бяха забравяни в изброяването на участниците в тази война; или петте века се споменават дори не като османско владичество, а като „вековно забвение”.

Поради което някои възприеха и оцениха речта на кмета на Панагюрище като апостроф към президента Плевнелиев и дори побързаха да публикуват „открити писма” в защита на държавния глава, наблягайки на политически коректната от тяхна гледна точка терминология.
Прочее, огнените думи на Никола Белишки бяха качени като видеоклип в социалните мрежи и в сайтовете за видеосподеляне, където бяха гледани десетки хиляди пъти и почти толкова – аплодирани.

Но пък дама на име Стефания Николаева, която така и не се показа никъде с лицето си, прати кмета на Панагюрище на изпит по история, опитвайки се да докаже, че на всяко достойно действие има равно по сила и обратно по посока противодействие.

Ето и част от писмото и аргументите на Стефания Николаева:
„Предатели са тези, които механично говорят за робство”
"Кмете Белишки! Провокирана съм от апострофа Ви към президента, че не трябва да се търси синоним на думата „робство”, защото е равнозначно на национално предателство.

Изказвам силното си възмущение, че осквернихте с невежеството си 139-годишнината от Априлското въстание. Пред цяла България и останалите Балкански държави Вие показахте, че познанията Ви по история и по етимология на думите, са крайно незадоволителни за заеманата от Вас позиция, като по този начин дадохте повод за пореден път да се заговори за прословутата българска некомпетентност”, написа Стефания Николаева
(или който се крие зад това име).

Според авторката историците отдавна са формулирали понятието, а в световната история не съществува „робство”, що се отнася до средновековната история на Балканите.
Стефания Николаева видимо не се страхува да бъде пределно ексцентрична, защото по-нататък в писмото си предлага Народното събрание да предприеме спешни промени в Избирателния кодекс, с включване на нова точка – бъдещите кандидат – кметове да държат предварителен изпит по история и български език. И ако изкараната оценка е различна от 5 и 6, да не бъдат допускани до вот.

Прочее, ако думите наистина имаха тежестта на камъни, така наречената Стефания Николаева щеше да бъде затрупана от грамада, имаща размерите на паметника на връх Шипка, най-малко… Такава бе реакцията във Фейсбук и във форумите на медиите, поместили нейното „отворено писмо” до кмета на Панагюрище.
Всъщност понякога коментарите и оценките изпреварват изцепките като тази на г-жа Николаева, която определено има право на лично мнение.

Седмица преди честванията на годишнината от Априлското въстание директорът на НИМ, историкът Божидар Димитров, заяви, че тези, които отричат турското робство, са политически проститутки. Но за да не обиди с думите си някой от многобройните аматьори в историята и тълкуването й, Божидар Димитров стесни определението си до кръга на професионалните историци.
"Историк, който казва подобни неща, който отрича турското робство, е политическа проститутка. По време на османското владичество е отнета българската държавност. Османската империя приема закони, които ощетяват българския народ", изтъкна Божидар Димитров.

Слово, прогърмяло като черешово топче…

Правилата на дискусиите не са това, което представляват законите във физиката. Твърде често на всяко очернящо действие съответства градивно по съдържание и далеч по-патетично противодействие. Доказа го поетесата Тоня Борисова. Родственицата на Захари Стоянов репликира Стефания Николаева със свое, също отворено писмо, което определено си струва да прочетем:

Уважаеми г-н Белишки,
Тази вечер Вие - Кметът на бунтовното Панагюрище, достоен и горд потомък на героите от април 1876 г., отново трогнахте, разтърсихте и запалихте Българското в душите ни с огненото си, искрено, вълнуващо, честно и силно Слово! Всяка дума в него бе на място казана, тежеше и светеше от Истина, защото идеше направо от сърцето Ви. Говорехте бавно, тържествено, с дълбоко вълнение, без фалшива патетика и заучени фрази, а с огън, взет от запалената Ви светла душа. В очите Ви на голям и достоен Българин блестеше Вярата и устрема на героите от Априлската епопея!
Щастлива съм, че България има все още такива синове и водители!

Уверявам Ви - Вашето Слово прогърмя като черешово топче и разлюляна камбана, за да събуди съвести и запали огъня на Българското Достойнство в не една Българска душа!
Вярвам, че панагюрци и многобройните гости, телевизионните зрители, чрез Вашето Слово мислено и развълнувано се пренесоха в онези прекипнали от възторг и опиянение мигове на 20 априлий 1876 година. Речта Ви звучеше с непримиримостта на Бенковски - толкова огън и искрен патриотизъм излъчваха очите Ви когато клетвено изповядвахте синовната си обич към България!

Думите Ви възкресиха възторга и неописуемото опиянение от първата глътка Свобода; площадът сякаш се изпълни с духовете на юнаците, мернаха се светлите образи на Българската Княгиня Райна Попгеоргиева, на апостолите Панайот Волов и Захари Стоянов; зачаткаха копитата на Хвърковатата дружина, развя се знамето със заветните думи "Свобода или смърт"... Засвистяха куршуми, гръмна черешовото топче, проля се чиста и свята Българска кръв на олтаря на Свободата...
Ето, така трябва да се говори на живите за величието на Безсмъртните!
Слушах Ви и си казвах: „Боже, дай на България повече такива народни трибуни, защото след тях с готовност ще тръгват сърцата, защото те сплотяват душите и посяват Вяра, с която Българите могат и ще вършат чудеса!”

Съжалявам, че не можах да присъствам лично на тържеството, но Ви уверявам - всичко казано и сторено, бе достойно за паметта и подвига на героите от Април 1876 година! Поздравявам Ви за организацията и стилното отбелязване на годишнината!
Не ми достигат думите, за да Ви благодаря г-н Белишки за този истински Урок по Патриотизъм и синовна вярност към заветите на предците, Урок по Жива Памет за величието на саможертвата в името на Свободата, Независимостта и Достойнството на Отечеството!

Възхитена съм от прямотата и смелостта, с които защитихте светостта на историческата Истина - робство, въстание, Чест и Свобода нямат аналози в Българския език! Наистина е Време - открито, честно, без политически пристрастия, обединени и водени от мотото на Захари Стоянов: "Святата Истина ми е Знамето", да пренапишем своята Българска История с достойнството на потомци и продължители на завещания от предците Велик и Безсмъртен Български Дух!
Вярвам, че и тази вечер отгоре, от Небесната България, духовете на Безсмъртните герои и радетели за Българщина са се почувствали онаследени и обнадеждени за Бъдещето на Отечеството!

Бъдете жив и здрав, уважаеми г-н Белишки и продължавайте все така всеотдайно да работите за благоденствието на Панагюрище и България - със същата огнена вярност, сила на Духа и обич, с която априлци проляха кръвта си за Отечеството!
Още веднъж - благодаря Ви за разтърсващия Урок в Час по Безсмъртие!
Поклон пред героите на Априлската епопея!
Да живее България!
С искрено възхищение:
Тоня Борисова - поетеса и актриса,
родственица на летописеца Захари Стоянов

 

Белишки: Обърнах се към всички българи

Обърнах се към всички, които милеят за България. Болно ми е, че се спестяват факти от историята на държавата. А те са истина. Няма как една политическа система да е цяла, ако не се стъпи на здрави основи, а когато назрява напрежение, да си затваряме очите и да казваме, че не е било така. Така с думи прости кметът на Панагюрище Никола Белишки обясни в едно телевизионно студио казаното от него на площад „20 април”.

Градоначалникът посочи, че в словото си е изразил преклонението си пред предците и се е позовал на историческите факти, а ако някой иска да ги оспорва – то нека е на висотата на Захари Стоянов, Ботев, Левски и Макгахан. Кметът Белишки изтъкна, че третият основен момент в речта му е призив за обединение - тогава сме силни и ще ни  уважават.
Обикновените хора, от които съм част и аз, ме поздравяват. Казват, че трябваше някой да го каже, каза кметът и допълни, че някои са се опитали да използват речта му за политически цели.

И президентът, и другите не са по-малко патриоти от мен,  но не се знае дали от неговата камбанария може да вземе такава позиция. Стоя твърдо зад  думите си. Мога да кажа, че тези думи може да ги повторя, категоричен бе Никола Белишки. След което натърти: „Идеята ми е, да не се разединяваме. И това е идеята на всички панагюрци”.

Звучи съвършено разбираемо. За разлика, например, от решението на Светия синод да третира държавата като републиканска царщина, в която при богослужения, преди народа се споменава Симеон като цар на всички българи (коментар по скандалната тема на стр. 15). Не всички от тях са в паството на Българската православна църква, но всички са граждани на държава, която по Конституция е парламентарна република. В същата тази Конституция се закле и Симеон Сакскобургготски като премиер на републиката…
Затова идеята на кмета Никола Белишки да не се разединяваме е повече от актуална. За да не изтървем България…


Между народа и елита зее пропаст

Аз не мога да приема това, което превръщащият се в национален герой кмет на Панагюрище каза, само по себе си, отделно от случващото се в страната ни, т.е. без да го поставя в нашия български национален и социален контекст.
Става безпощадно ясно, че нашият народ е престанал да очаква от своя елит (политически, икономически, финансов и културен), че той, елитът ни, ще говори това, което народът очаква и желае да чува.

Пропастта между нещата, страховете, процесите, приоритетите, за които елитът си приказва и пропагандира, и нещата, страховете, процесите и приоритетите, за които народът се вълнува и споделя помежду си, става все по-дълбока и все по-широка.
Народът вече е убеден, че елитът се интересува от някакви доста абстрактни и космополитни, не- и дори антибългарски цели и проблеми, че папагалства внушени му отвън тези и затова го подозира във всички смъртни грехове, вижда във всичко саботажи, посегателства и заговори срещу България, българското и българщината. А елитът нехае за всичко, което изпълва съзнанието и речта на народа, смята народа си за стадо, вързано му в кърпа, очевидно не го уважава и очевадно го презира...

Искам миналото на България да се помни, но още повече искам България да има бъдеще. За миналото може да се произнасят слова, за бъдещето обаче се извършват дела. И никой друг, освен младите хора на България вече не е способен на подобни дела. А ний... А ние или поне огромното мнозинство от нас си падаме по словата, по говоренето, по приказването. Особено пък по разгорещеното обсъждане какво и как бил казал някой. Някой друг, но пак, отново и за сетен път не ние...
(Лично мнение на проф. Слатински, публикувано на блога му: http://nslatinski.org/. Заглавието е на редакцията, със съкращения)


Речта, която разбуни духовете и окрили патриотите

„Днес отново се завръщаме към онова време, когато само една крачка разделя робството от свободата. В онова време на тирания и варварство народът български оцелявал пет века. Пет века робска битка за насъщния, под вечния страх, че всеки ден е може би последен. Пет века все тая злокобна песен – дрънчене на окови по робските тържища, писъци на деца, изтръгнати от майчина гръд, ридания над синовни гробове. Пет века натиск да се размие кръвта в чужди вени. Пет века без църква, но с вяра. Пет века без държавност, но с духовност. Пет века до славното време на Април 1876-а.

Тогава едни обикновени човеци, с титанично достойнство и чутовна вяра, дръзнаха да се бунтуват. Те не искаха да оцеляват, те искаха да живеят. Избраха да не бъдат жертви, а да пишат история. Избраха да пишат историята на своя народ, на своята държава. И знаеха, че затова трябва да се мре. Затова до свещеното човешко слово „свобода“ прибавиха клетвеното „или смърт“. Оставиха кървави следи по улици и църкви, за да чуе светът, че има на Балканите един горд и жилав народ, който не чака свободата си даром.

В нашия край, в нашия говор, в нашата родова памет нямаме синоним за турското робство. И тук днес под този хълм – жертвеник, под кръста на църквата „Свето Въведение Богородично“ искам ясно и категорично да заявя – всяка подмяна на историческите факти, всички понятия като „съвместно съществуване“, „владичество“ или „присъствие“, са поругаване на паметта на дедите ни и обида за нас, потомците.

Не може и не бива историята да бъде заложник на политиката. Опитите да се пренапише тя, да се променят събития, да се преиначават факти, за нас носят клеймото на национално предателство.
Ние, панагюрци, не вярваме на авторите и приносителите на тези уж дипломатични понятия. Ние вярваме на онова „Свобода или смърт“ върху знамето на Райна Княгиня, вярваме в прокламацията на оборищенските делегати.

Вярваме на песните на Чинтулов и Стамболов, на огнените думи на Ботев, в словата на Левски. За нас достоверни са записките на Захари Стоянов, онези „Писма от Ада“ на Макгахан, които разтърсиха цяла Европа, докладът на Юджийн Скайлер и Гладстоновите „Уроци по клане“ и „Ужасите в България“. Тук, за нас робството е „робство“, въстанието е „въстание“, кланетата – „кланета“. А жертвите – „герои и мъченици“ за Вяра, за България, за Свободата. Те никога няма да бъдат забравени. Защото ние помним и знаем, че нашето Днес е изстрадано, измито с робски сълзи, с реки от българска кръв.

И днес, уважаеми дами и господа, от този висок връх на българската история, трябва най-напред да погледнем към себе си. Да си зададем въпроса – дадохме ли всичко от себе си за днешната си свобода? И дали ценим тази свобода? Днес, когато свои се изправяме с гняв едни срещу други, когато се делим на „ти” и „аз”, на „тези“ и „онези”, не забравихме ли тяхното „ние”?

Онзи Април ни научи, че когато сме единни, само тогава сме силни. Той показа как гласът ни се чува и преминава границите на империи и континенти тогава, когато идва от дъното на българската ни душа. Как Бог ни обича, когато сме готови да принесем в жертва на свободата себе си, родителите си, децата си…
И днес, от разстоянието на 139 години, все така силно и истинно и толкова близо отеква възванието на оборищенци: „Българино, покажи, че си жив, докажи, че цениш свободата си!“
Защото днес от нас не се иска да умрем достойно за България, а да живеем достойно за нея! Да живее Панагюрище!”


Уилям Алан, Пазар на роби в Константинопол, 1838 г. Както се казва, коментарът е излишен...

В категории: Горещи новини

10
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
10
чист българин патриот но уважа
11.05.2015 09:49:55
1
0
БЪЛГАИТЕ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ АКО ПРЕСТАНАТ ДА СА ПОДЛОГИ НА РУСИЯ ,САЩ И ТУРЦИЯ.ЗАТОВА НАЧЕЛО НА ПАРТИИТЕ ДА СА ПАТРИОТИ .ДА МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ ЧРЕЗ САЩ,РУСИЯ И ТУРЦИЯ А САМО ЧРЕЗ БЪЛГАРИЯ.КОМУНИСТИТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ,ТУРЦИТЕ -ТУРСКИ ,ДРУГИТЕ СА АМЕРИКАНО ЕВРОПЕЙСКИ.ЦИГАНИТЕ С С ТОЗИ КОЙТО ИМ АВА ПАРИ.ЩОМ ПОМАЦИТЕ С ПРАРОДИТЕЛИ БЪЛГАРИ-ПОУРЧЕНИ НАСИЛА ,А СЕГАМСЕ ПИШАТ ТУРЦИ 'ДАЖЕ И НЕ ЗНАЯТ ТУРСКИ КАКВООЧАКВАШ ОТ ТАЗИ ДЪРДАВА.ВИЖТЕ ДР.АЛКАНСКИ СТРАНИ.
9
чист българин патриот но уважа
11.05.2015 09:49:55
1
0
БЪЛГАИТЕ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ АКО ПРЕСТАНАТ ДА СА ПОДЛОГИ НА РУСИЯ ,САЩ И ТУРЦИЯ.ЗАТОВА НАЧЕЛО НА ПАРТИИТЕ ДА СА ПАТРИОТИ .ДА МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ ЧРЕЗ САЩ,РУСИЯ И ТУРЦИЯ А САМО ЧРЕЗ БЪЛГАРИЯ.КОМУНИСТИТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ,ТУРЦИТЕ -ТУРСКИ ,ДРУГИТЕ СА АМЕРИКАНО ЕВРОПЕЙСКИ.ЦИГАНИТЕ С С ТОЗИ КОЙТО ИМ АВА ПАРИ.ЩОМ ПОМАЦИТЕ С ПРАРОДИТЕЛИ БЪЛГАРИ-ПОУРЧЕНИ НАСИЛА ,А СЕГАМСЕ ПИШАТ ТУРЦИ 'ДАЖЕ И НЕ ЗНАЯТ ТУРСКИ КАКВООЧАКВАШ ОТ ТАЗИ ДЪРДАВА.ВИЖТЕ ДР.АЛКАНСКИ СТРАНИ.
8
историк обективен надпарииен.
11.05.2015 06:32:35
1
0
ПРЕЗ ТУРСКО АКО СЕ БУНТУВАШ ПРОТИ ВЛАСТА ИМАШЕ КЛАНЕТА НА ЕНИ И ДЕЦА .ЗАБТВАНЕ НА КОЛ ГЛАВИТЕ НА УНТОВНИЦИТЕ И ЗАПАЛВАНЕ НА КХЩИТЕ И ВЕМАНЕ НА ДОБИТКА,.И НАСИЛСТВЕНОПОТУРЧВАНЕ./БАЛКАНДЖИ ИЬОВО/.ПРЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКО -ВРАГОВЕТЕ ИЛИ СМХРТ ИЛИ КОНЦЛАГЕР.,СЕМЕЙСТВОТО ИЗСЕЛВАНО И ДЕЦАТАМНЯМАТ ПРАВО ДА УЧАТ В ВУЗ.ТАКА ЧЕ И ДВЕТЕ БЯХА ''ЧУМИ''.ЗА ОНЕПРАВДАНИТЕ ВРАГОВЕ.
7
историк обективен надпарииен.
11.05.2015 06:32:35
1
0
ПРЕЗ ТУРСКО АКО СЕ БУНТУВАШ ПРОТИ ВЛАСТА ИМАШЕ КЛАНЕТА НА ЕНИ И ДЕЦА .ЗАБТВАНЕ НА КОЛ ГЛАВИТЕ НА УНТОВНИЦИТЕ И ЗАПАЛВАНЕ НА КХЩИТЕ И ВЕМАНЕ НА ДОБИТКА,.И НАСИЛСТВЕНОПОТУРЧВАНЕ./БАЛКАНДЖИ ИЬОВО/.ПРЕЗ КОМУНИСТИЧЕСКО -ВРАГОВЕТЕ ИЛИ СМХРТ ИЛИ КОНЦЛАГЕР.,СЕМЕЙСТВОТО ИЗСЕЛВАНО И ДЕЦАТАМНЯМАТ ПРАВО ДА УЧАТ В ВУЗ.ТАКА ЧЕ И ДВЕТЕ БЯХА ''ЧУМИ''.ЗА ОНЕПРАВДАНИТЕ ВРАГОВЕ.
6
11.05.2015 06:06:55
1
0
ПРЕЗ ТУРСКО ИМАШЕ РОБСТВО НА ВЯРАТА.ПРИ КОМУНИСТИТЕ/СТАЛИНИСТИТЕ ИМАШЕ САМО ЕДНА ВЯРА/КОМУНИСТИЧЕСКАТА..И ДВЕТЕ БЯХА ДИКТАТОРСКИ.С РАЗЛИКА В БРОЯ НА ЛАГЕРИТЕ-ДИЯРББЕКИР И НАШИТЕ. ПО БРОЙ.
5
с уважениеикъм руския народ,.
11.05.2015 06:00:22
0
0
СЕГАШНИТЕ РУСОФИЛИ САМО ВЗЕМАТ ДКУПИ ОТ РУСИЯ,НОЫВЛАГАТ ПАРИТ СИ В ЗАПНИ ЬАНКИ.ЛЕЦАТА ИМ УЧАТ В ЗАПАЛНИ ВУЗ.,КУПУВАТ ИМОТИ НАМЗАПАД И ПОЧИВАТ НАМЗАПАД А НЕ С ''ЛББИМАТА ИМ РУСИЯ.ВОЛЕН ЗАЩОНЕ ОТДЕ В РУСИЯ ДА ПОСИВА А НА ЗАПАД В ЛУКСОЗНИ ХОТЕЛИ И ПЛЖОВЕ.СС ПАРИ ''ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИ''ЧУДЯ СЕ НАПУТИНОВЦИ ,ЗАЩО НЕ ИМ БИЯТ ПО ЕДИН ШУТ,А СА ОПРЕЛИ ДО ТЯХ ИМА ПО СВЕСТНИ РУСОФИЛИ.
4
с уважениеикъм руския народ,.
11.05.2015 06:00:22
0
0
СЕГАШНИТЕ РУСОФИЛИ САМО ВЗЕМАТ ДКУПИ ОТ РУСИЯ,НОЫВЛАГАТ ПАРИТ СИ В ЗАПНИ ЬАНКИ.ЛЕЦАТА ИМ УЧАТ В ЗАПАЛНИ ВУЗ.,КУПУВАТ ИМОТИ НАМЗАПАД И ПОЧИВАТ НАМЗАПАД А НЕ С ''ЛББИМАТА ИМ РУСИЯ.ВОЛЕН ЗАЩОНЕ ОТДЕ В РУСИЯ ДА ПОСИВА А НА ЗАПАД В ЛУКСОЗНИ ХОТЕЛИ И ПЛЖОВЕ.СС ПАРИ ''ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИ''ЧУДЯ СЕ НАПУТИНОВЦИ ,ЗАЩО НЕ ИМ БИЯТ ПО ЕДИН ШУТ,А СА ОПРЕЛИ ДО ТЯХ ИМА ПО СВЕСТНИ РУСОФИЛИ.
3
без омраза а истината.нека няк
11.05.2015 04:38:12
0
0
КОГАТО СМЕ БМЛИ ЗВЛАДЯНИ ОТ ТУРЦИТЕ ПРЕЗ 14 ВЕК БЪЛГАРИЯ ЕИБИЛА РАЗПОКЪСАНА НЕ ТРИ КНЯЖЕСТВА/ТЪРНОВСКОТО ,ВИДИНСКОТО И ДОБРУДЖАНСКОТО/ПРИЧИНАТА Е БИЛА ЗАЩОТО ЦАР АЛЕКСАНДЪР ПО ВНУШЕНИЕ. НА.ЕВРЕЙКАТА САРА/И ВАЗОВМГО ПИШЕИВ КХМ ПРОПАСТ,,/ДА ПРОБУТА СИНА СИ ЗА ПРЕСОНАСЛЕДНИК ,ВМЕСТО ЗАКОННИЯ ПО ТРАДИЦИЯ ПЪРВОРОДЕН СИН СТРАЦИМИР . АКО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ОБЕДИНЕНА ТУРЦИЯ НЯМАШЕ ДА УСПЕЕ.НАШИЯ НАРОД ИМАШЕ ИКОНОМИЧЕСКА СВОБОДА ДА РАБОТИ И ХОДИ КЪЛЕТО ИСКА НО БЕШЕ ЖЕСТОКО ТРЕТИРАН ПО ОТНОШЕНИЕИНА ВЯРАТА /БАЛКАНДЖИ ЙОВО/ИЛИ АКО ННАПРВЕШЕ ОПИТ ДА СЕ СЪПРОТМВЛЯВА/УБИВАХА ЖЕНИ ДЕЦА ,ЗАБИВАХА НА КОЛ ГЛАВИТЕ.ТОВА И ЗВЕРОВЕИНЕИГО ПРАВЯТ.ТАКА,ЧЕ ИАМШЕ ГЕНОЦИД ПЕТ ВЕКА
2
без омраза а чисто чуство за ч
10.05.2015 19:04:44
1
0
ПАТРИОТИЧНЯ ФРОНТ НАЧЕЛО С ВАЕРИ СИМИОНОВ И ТВ СКАТ СА НАЙ ПАТРИОТИЧНАТА ЧАСТ ОТ НА БЪЛГАРИЯ.НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НЕ МОГАТ А ПРОУМЕЯТ КАКВА ОПАСНОСТ ПРЕСТАВЛЯВА ВЪРХУШКАТАМНА ДПС /А НЕ САМИТЕ ТУРЦИ/ЗАЩОТО Е ПОДОА И ГИ НАСТОЙВА С/У БЪЛГАРИТЕ И АПОСЛЕДЪК ПОКАЗА ЧЕМЕ ТУРСКА ПОДЛОГА ПРИИГЛАСУВАНЕТО НА ВЪПРОСА ЗА ГЕНЦИДА ЗА КОЙТО ЦЯЛА ЕЕВРОПА ГОТОСЪДИ И РУСИЯ.МАКАР ЧЕ СЕГАШНА ТУРЦИЯ НЕИНОСИ ВИНА НО ЩОМ ГО ОТРИЧА ПРЕЗИДЕНТА И ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СЕМЕ ПРОМЕНИЛА /СПАРВКА -ТРЕПАНЕТО НА КЮРДИТЕ С АВИАЦИЯ И ТАНКОВЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕТО И КЪМ ИДИЛ.ОБРАЗОВАНИТЕ ТУРЦИ СЕ БОРЯТ МЪДКИ С ЕРЛОГАН ЮКОЙТО ИСКА ДА ВЪРНЕ ПОЛИТЧЕСКИ ТУРЦИЯ С ВЕКОВЕ НАЗАД.НАШИТЕ ДЕПУТАТИ Н ЕС ТРЯЬВА ДАМОЬЯНЯВАТ ТОВА НА РХКВОДИТЕЛИТЕ НА ЕС ЗА ЗЗАПЛАХАТА НА ИСЛЯМА.
1
патиот
10.05.2015 03:48:34
0
0
ДОКАТО ПИСАНТО В ЗАПИССКИТЕ НА МАКГАХАН''ПИСМА ОТ АДА'' НА СКАЙЛЕР ''УРОЦИ ПО КЛАНЕ '' ЗА УЖАСИТЕ НА АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ ОТ ТУРСКИТЕ ЗВЕРСТВА,ТО В-К ''МОКОВСКИЕ ВЕСТИ''-ПИСА ,ЧЕ БЪЛГВРИИТЕ СА ВЪЗСТАНАЛИ ОТ ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ.'А НИЩО ЗА КЛАНЕТАТА.ТАЗИ ИСТИНА ЗА КЛАНЕТАТА РАЗСТЪРСИ ЕВРОПА И ВЕЛИКИТЕ СИЛИ НАТОВАРИХА РУСИЯ А ЗАПОЧНЕ ВОЙНАТА ПРОТИВ РУСИЯ /СТАРИЯ И МЕРАК ДА СТЪПИ НА ПРОЛИВИТЕ И ЦАРИГРАД,ВОДЕШЕ СЕДЕМ НЕУСПЕШНИ ВОЙНИ .И ТАЗИ ВОЙНА ЩЕШЕ ДА Е НЕУСПЕШНА АКО НЕ БЯХА СПРЕНИ ВОЙСКАТА НА СЮЛЕЙМАН ПРИ ШИПКА ОТ ОТПЪЛЧЕНЦИТЕ,ЗАЩОТО ЩЕШЕ ДА ПОМОГНЕ НА ОБСАДЕНИЯ ПЛЕВЕН ОТ ОСМАН ПАША.НАШИЯ НАРОД ПОМАГАШЕМНАРУСКАТА ВОЙСКА С ХРАНА И ДОНЕСЕНИЯ НА ТУРСКАТА ВОЙСКА.НЕ ОТРИЧАМ ,ЖЕРТВИТЕ НА РУСНАЦИТЕ,ЗА КОЕТО ДА СМЕ БЛАГОДАРНИ,НИЕ ЬЕЗ ТЯХ И ТЕ ЕЗ, НАС НЯМАШЕ ДА УСПЕЕМ. И БХЛГАРИЯ ДАБЪЛЕ СВОБОДНА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки