Шейновското славейче


Шейновското славейче
28 Август 2015, Петък


Някога, когато османлиите завладели Търновград и отвеждали патриарх Евтимий на заточение в Бачковския манастир, голямо и мало е изпращало своя духовен баща.



Плачели и целували плащеницата му. Заптиетата с удари ги отблъсквали от него. Не прощавали и на децата. Тогава Евтимий ги помолил да спрат насилието със следните слова: „Оставете децата в тяхната крехка нежност“.

Сетих се за този момент от историята ни, не че има някакъв аналог, покрай нашата малка певица Даниела Стефанова. Единствената връзка може би е нейната крехка нежност. Това четиригодишно детенце, толкова миниатюрно и мило, с плахия поглед на изплашена сърничка, показва обаче стабилна психика. Да има куража да излезе и да пее пред огромна публика, без грешки в тоналност и ритъм!

Малката ни Дани трогва с прекрасния си тембър и мелодичност. Това чудно певческо явление представя на сборове, надпевки и фестивали певческата група за фолклорни и патриотични песни при клуба на пенсионерите в село Шейново. Водим я навсякъде със себе си, тя е нашият талисман.

Певческият й талант бе оценен по достойнство за първи път на 13 юни миналата година в с. Пряпорец, област Стара Загора, на петия национален събор „Еньовден“. На него малката Даниела Стефанова  спечели първа награда не само на журито, но и на публиката.

Това е награда и гордост за нея. Гордост е и за детската градина „Зорница“, която посещава, а и за цяло с. Шейново.
Затова всички я наричаме „Шейновското славейче“! Да ни е жива и здрава и все така да ни радва!

Рада Владимирова
с. Шейново, Стара Загора

Бележка на редакцията
В България имаме много талантливи деца, но повечето от тях са встрани от прожекторите и от опеката на големите „меценати“ като Слави Трифонов. Затова предлагаме заедно с вас, нашите читатели, да подемем инициатива да разказваме, показваме и представяме чрез в. „Десант“ такива български съкровища.
Очакваме вашите писма на адреса на редакцията – Бургас, жк „Зорница“, бл. 47, ет. 3, партерен, СКАТ ТВ.


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки