11 български изби участваха в международно изложение за вино


11 български изби участваха в международно изложение за вино
03 Ноември 2015, Вторник


Рекорден брой български винарни участваха тази година в най-голямото специализирано изложение в Бенелюкс „Мегавино“ (Megavino), което представя над 1000 вина от 35 страни.


То продължи до 26 октомври в белгийската столица Брюксел. България бе представена от 11 производители на вино.
Това се случва за първи път в 17-годишната история на международното събитие. Българският щанд бе централно разположен върху площ от 72 кв.м.
„Когато преди 10 години за първи път представихме вина в Белгия, никой не им обръщаше внимание“, коментираха от фирмата организатор на българското участие.
„Днес българско вино се пие в Европейския парламент в Брюксел. Българският щанд би най-големият от всички над 400 щанда на „Мегавино“.

Интересът към България е огромен, тъй като страната ни беше избрана за домакин на най-големия международен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles. „До провеждането на конкурса през пролетта догодина ред събития ще поставят България на световната винена карта“, допълват организаторите на българското участие.  „Мегавино“ събира вносители, производители, представители на големи търговски вериги, ресторанти,  хотели и любители на виното.

Изложението бе посетено от близо 30 000 посетители.
23-тото издание на най-престижния независим международен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles е от 28 април до 1 май 2016 г. в Пловдив. Страната ни беше предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. Над 320 професионални съдии от 40 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина и алкохолни напитки от 55 страни.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки