Българските вина пожънаха успех на Провайн 2016


Българските вина пожънаха успех на Провайн 2016
05 Април 2016, Вторник


Единадесет български изби се представиха отлично на най-голямото международно изложение за вина и спиртни напитки Провайн (ProWein) 2016 в Дюселдорф, Германия,


съобщиха от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК). Събитието бе предшествано от публикация за България и фирмите, участници в изложението, в престижното специализирано списание Meininger's – Wine Business International.
44 вина от българските производители, участници на щанда, бяха представени на 3 майсторски класа с наслов „Скрити съкровища от Балканите" от сомелиер № 1 на Германия за 2013 г. Маркус Берлингоф, на когото асистираха Томас Брандъл и Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България.
Събитията бяха изключително добре посетени от търговци, сомелиери, еножурналисти и винени експерти от цял свят, в резултат на което последваха и реални договори за износ на български вина, допълват от НЛВК.

Всяка година страната, която предстои да бъде домакин на Concours Mondial de Bruxelles, се представя по време на международното изложение Провайн със специален коктейл от традиционна напитка. Тази година най-престижният независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 28 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир - Пловдив и България ще посрещне енолози, сомелиери, винени журналисти и търговци на вино от над 50 държави.
Успех пожънаха и българските вина, представени на конкурса MUNDUS vini, предшестващ изложението. Те спечелиха 11 златни и 18 сребърни медала.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки