Инвеститори от Саудитска Арабия ще строят мандра в Хасковско


Инвеститори от Саудитска Арабия ще строят мандра в Хасковско
07 Юни 2016, Вторник


Мандра за 30 милиона евро ще строят в Хасковска област инвеститорите от Саудитска Арабия „Голдън Агри фуудс“. Партньор от българска страна ще им бъде


Българска млечна компания (БМК), уточниха от областната администрация в Хасково.
Предприемачите представиха миналата седмица пред българското Министерство на земеделието и храните намеренията си да създадат кравеферма за 5000 крави с млекопреработвателно предприятие към нея. Инвестицията е на стойност 30 млн. евро, като преките чуждестранни средства са 10 милиона евро. Проектът ще бъде реализиран на площ от 270 хектара, на 13 км от град Хасково, в близост до основни пътни артерии.

Инвеститорите уверяват, че ще бъде изградена и система за управление на 300 000 тона животински отпадъци, с които ще се наторяват и земеделските земи в близост до мандрата. Преработвателното предприятие ще поддържа капацитет от 400 тона мляко на ден.
Предприемачите от Саудитска Арабия и БМК ще могат да разчитат на подкрепа от страна на местната власт в Хасково, откъдето заявяват, че подобно капиталовложение е изключително важно за развитието на региона.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки