Гените и агресията


Гените и агресията
14 Юли 2016, Четвъртък


Холандски учени преди време изразиха предположение, че са открили връзка между гените и поведението на човека.

Автор: доц. д-р Гео Нешев, дн

Те изследвали трима мъже от едно семейство, които имали буен нрав.
Установено било, че това се дължи на генна мутация. Тя е причина тялото да не произвежда един от ензимите, който неутрализира химичните съставки в мозъка и спира насилието.
Измененията били открити дори в урината на тримата мъже, която съдържала ниско ниво на разпадните продукти от мозъчните ензими.
Според изследователите приликата в гените на наблюдаваните мъже не означава, че други хора с агресивно поведение имат същия генетичен дефект. Но поне е крачка напред към разгадаване на така ширещата се напоследък агресия.


В категории: Медицина

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
14.07.2016 15:07:32
0
0
Агресията е стара колкото греха на Адам и Ева след грехопадението им.Господ е попитал Адам-Да не би да си ял от запретения плод от дървото.Адам от страх рекъл-скарал се на жена си-Жената,която Господи си ми дал за другар тя ми даде от плода.Не бива да сме агресивни по наследство на дядо,прадядо,прабаба и прочие.Трябва да сме разумни,кротки и да не спориме и да се караме с познати и непознати за маловажни и несъщественни неща.На улицата и квартала да не крещим и да водим кавги с непознати минувачи,че те ще се бият с нас.Днес има доста агресия,защото поколения бяха възпитавани в атеизъм-социализъм-уж нямало Исус-Господ,което е лъжа.Днес ние нужна Библията във всеки дом-тя се чете в интернет и се продава в книжарниците,че да няма агресия.[bluescreen]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки