Как да се лекуваме със... сланина


Как да се лекуваме със... сланина
31 Август 2016, Сряда





Рецепта 1 (при болки в ставите): Преди лягане се разтопява парче сланина. С него се натриват болните стави и се завиват с парче вълнен плат. Държи се цялата нощ. Процедурата се повтаря 7 денонощия.

Рецепта 2 (при болки в краката от разширени вени): Преди лягане за сън върху варикозните вени се поставят парчета несолена сланина. Прикрепват се с превръзка и се оставят за през нощта.

Рецепта 3 (при зъбобол): Нашите баби са прикрепяли до болния зъб парче несолена сланина и са го държали в продължение на половин час. 

Рецепта 4 (при мастит): Парче стара сланина се прикрепя към болната гърда и се превързва. За препоръчване е процедурата да се прилага през нощта.

Рецепта 5 (при хемороиди): Начуква се резен стара сланина и към него се добавя малко настърган кромид лук. Мазилото се нанася върху хемороидите. Прави се редовно през нощта до подобряване на състоянието.

Рецепта 6 (при напукани пети): Най-напред петите се напарват в гореща вода с добавен в нея оцет. След това вроговеният слой се почиства с пемза. Петите се подсушават и към тях се прикрепя тънък резен от стара сланина, може и осолена. През деня той се сменя няколко пъти.

Рецепта 7 (в случай на краста): Взимат се по 1 с.л стопена сланина, настърган домашен сапун, сяра и 2 ч.л. брезов катран. Всичко се разбърква добре. Болният се измива с гореща вода и сапун и се намазва с получената смес. Не се мие едно денонощие. На следващия ден процедурата се повтаря. Крастата изчезва след третия ден.

Рецепта 8 (при хроничен бронхит): Взима се вътрешна сланина (мас) от червата – тя е като мрежа. Поставя се в подходящ съд и се слага на бавен огън. Мазнината не трябва да кипи, а само да се стича. Стопената мас се съхранява на студено място. В чаша горещо мляко се пуска 1 ч.л. от нея и се изпива преди лягане. За разтривки същата тази мас се смесва с терпентин и получената смес се втрива в гърдите, докато се поеме от кожата.

Рецепта 9 (при нарушена подвижност на ставите след травма): 100 г свинска мазнина се смесва с 1 с.л. готварска сол и се втрива в областта на болната става. След това се прави съгреваеща превръзка.

Рецепта 10 (при брадавици): Смесват се 2 части стопена сланина с 1 част счукан чесън. Нанася се върху брадавицата и отгоре се прави превръзка, която се сменя няколко пъти в денонощието.


В категории: Здраве , Здравословно хранене

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
qwerty
12.09.2016 12:01:59
0
0
Напишете какъв е източника на статията, за да може хората да си преценят
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки