Неделна работилница в Шумен събира майстори на стари занаяти


Неделна работилница в Шумен събира майстори на стари занаяти
24 Септември 2016, Събота




Автор: Десант

В Мраморното фоайе на Регионален исторически музей-Шумен от 23 до 25 септември се провежда четвъртата поред неделна занаятчийска работилница.

В нейното поредно издание ще се включат майстори и приложници от градовете Сливен, Перник и Шумен. Специално за събитието от Преник ще пристигне майстор на грънчарския занаят, а от Котел – изкусни килимари на прочутите котленски килими.

Ще бъде показано как се леят свещи, както и позабравените умения за тъкане на колани „на кори“. Приложници от града под Илчов баир ще демонстрират плетене на накити на една кука. Ангел Минчев и неговите възпитаници от шуменския Общински детски комплекс ще представят майсторлъка си в дърворезбата.

През трите дни на поредната есенна работилница, от 10 до 18 часа, жителите и гостите на Шумен ще могат да разгледат и цялата експозиция на музея – както постоянната, така и временните изложби, сред които са „Училищни уреди и апарати“ на Националния музей на образованието в Габрово и „Съединението 1985 г.“ на Регионален исторически музей – Пловдив.


В категории: Новини , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки