45 държави са потвърдили участие в шампионата по Шотокан Карате-До


45 държави са потвърдили участие в шампионата по Шотокан Карате-До
28 Септември 2016, Сряда


България е избрана за домакин на 24-то световно първенство по бойни изкуства


България ще е домакин на 24-то световно първенство по Шотокан Карате-До и 9-та Световна Кохай купа. Участие са потвърдили 45 държави, а техните представители ще премерят сили и бойни и бойни умения от 7 до 9 ноември т.г.

Международното състезание ще се проведе в спортната зала „Младост“ на град Бургас. Очакват се да пристигнат над хиляда състезатели от 4 континента.

Световното първенство се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations - SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).  В подготовката на състезанието, активно участие взе и местния клуб „Ронин“, който заедно с подкрепата на община Бургас се погрижиха за цялостната организация.

Нашата държава ще се съревновава с най-добрите си каратеки, които са внимателно селектирани от представители на повечето от многобройните клубове - членове на БФШК.

Паралелно с пръвенството ще се състои и

технически-съдийски семинар,

който ще се проведе от 3 до 6 октомври под ръководството на техническата и съдийска комисии на SKDUN.

Освен интензивния всекидневен тренировъчен процес преди предстоящото първенство, националният отбор проведе през изминалите месеци и няколко подготвителни лагера, основните, сред които бяха един в Златни пясъци и два в Банско.

В подготвоката на националите ни имаше и международна помощ в лицето на японския майстор на бойното изкуство шихан Садашиге Като (9 Дан) -  главен инструктор на International Japan Karate Do Association (IJKA), както и един от най-добрите инструктори на Балканите -  д-р Назим Куртович (6 Дан) - председател на комисията за наука и спорт към Македонския Олимпийски Комитет. Известните специалисти проведоха практически семинари за нашите спортисти.

През последните години постиженията на България не останаха незабелязани от световната общност и това бе причината страната ни да бъде избрана за домакин на престижното международно първенство. Този факт поставя още по-големи изисквания към нашите каратеки.

Националният ни отбор по Шотокан Карате-До е донесъл на България повече отличия на международни първенства, от който и да е друг отбор по бойни спортове в нашата страна. В последните пет години състезателите ни имат близо 90 златни медала от европейски и световни турнири.

Зад всички успехи на националите ни безспорно стои работата на треньора Димитър Тодоранов, на Александър Славков - председател на федерацията, Лъчезар Ненов - зам.-председател, както и на Георги Георгиев (Джоси) - шеф на спортно техническата комисия, от които очакванията за високи отличия и тази година са не по-малки.

Желаещите да гледат на живо състезанията, могат да заповядат от 7 до 9 октомври в гр .Бургас, зала „Младост“, като входа е свободен.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки