Ще изхвърлят "Война и мир" от руското училище


Ще изхвърлят
Людмила Вербицкая, Снимка: "Комерсант"
30 Септември 2016, Петък




Автор: Десант

Дали са заимствали челен опит от българското просветно министерство, или по собствена инициатива, но и в руското образование се заформя мощна реформа по изхвърляне от класните стаи на знакови художествени творби.

В петък Агенция „Москва“ съобщи, че шефката на Руската академия на образованието Людмила Вербицкая се опитва да прокара „революционната“ идея от учебната програма да отпаднат редица произведения на Достоевски, а също и „Война и мирна Лев Толстой.

Мотивите са, че „Война и мир“ е дълбоко философско произведение, със сериозни разсъждения на различни теми и децата не могат да разберат тяхната дълбочина.

В същото време Вербицкая е на мнение, че в училищата трябва да бъде широко застъпена духовната литература, като „Библията“ трябва да бъде прочетена от всеки.

В момента руското ведомство се обсъжда списък с литературни творби, които ще бъдат препоръчвани на учениците. Понастоящем задължително е изучаването на „Престъпление и наказание“ на Достоевски и една негова повест, както и „Война и мир“ и още два разказа на Лев Толстой.



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
30.09.2016 13:47:37
0
0
Мисля,че Война и мир трябва да остане в руското у-ще.Историята сие история.Наполеон е бил полубългарин по пра-пра дядо си Булгарели.Алчноста на Н.Буонапарте гое довела до неуспешната война с Русия.Генерал Кутузов е бил внук на българин от Волжска България.Библията е нужна в руското у-ще.Ученика е личност,ако чете и знае за делата на Господ Исус.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки