Шоу за 120 години български цирк събира на родния манеж всички наши звезди


Шоу за 120 години български цирк събира на родния манеж всички наши звезди
03 Октомври 2016, Понеделник




Автор: Десант

Със зрелищни гала спектакли ще бъде отбелязана 120-годишнината на българското цирково изкуство, който юбилей ще отбележим през 2017 г. За петте планирани представления на 16, 17 и 18 декември 2016 г. в София ще се съберат мегазвездите на българския цирк, пръснати по света.

Специален гост на първия спектакъл ще бъде най-прочутият днес български цирков артист – еквилибристът Енчо Керязов.

За първи път на български цирков манеж ще се изяви правнукът на легендарния Лазар Добрич –  Кристофър, със своята трупа от жонгльори върху гигантски сфери.

Участие ще вземат и представителите на три поколения на прочутата фамилия Валдемар – едни от основателите на българската циркова школа. Те ще привлекат вниманието на зрителите с виртуозните си умения в акробатиката на коне, висшата езда и дресурата на екзотични животни.

Пъстър калейдоскоп от най-представителните номера на обединените пътуващи български циркове ще покажат дресьорите Кети Димитрова, Мирослав Симеонов, Момчил Колев и Стоян Наскинов с внушителна група от близо 15 вида животни и птици. Отново на родна сцена ще видим носители на най-престижните награди от световни циркови фестивали.

Сред тях са трупа Янчеви, които ще представят главозамайващи въздушни каскади; феноменалният жонгльор на свободно люлееща се тел Ангел Божилов – син на обявения за най-добър жонгльор в света народния артист Ангел Божилов; принцесата на легендарната циркова династия Романови – Мадлен, с феерична дресура на гълъби.

Една от звездите на шоуто ще е безстрашната въздушна акробатка Еми Велкова – дъщеря на първата българка, записана в Книгата за рекорди на Гинес – Емилия Иванова. Публиката ще има възможност да види и единствената жена в Европа, която виси на косата си – Даниела Валоскова, както и българската рекордьорка по въртене на обръчи Софи Такиева.

С покоряващи зрителите изпълнения на манежа ще излязат и уникалните братя близнаци Москови, силовите акробати дуо „Атлас”, елитът на българската клоунада – Румбата, Фери, Марин, Цаки и Таки, и още много ярки и впечатляващи артисти.

Продуцент на спектакъла е Силвестър Лолов, а официалният плакат на събитието е дело на световноизвестната художничка Елена Зайка – автор на плакатите за световните циркови фестивали в Монте Карло и Маси, Цирк „Никулин“ в Москва и Цирк „Буглион“ в Париж.

В чест на славния български юбилей организаторите правят реверанс към българската публика с достъпни за всеки цени на билетите от 10 до 50 лева. Шапитото на българския национален цирк „София" е опънато на новата официална циркова площадка на София в Зона Б-5.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки