Международната конференция „Първата световна война и България


Международната конференция „Първата световна война и България
05 Октомври 2016, Сряда




Автор: Десант

В изпълнение на плана на Националния организационен комитет за отбелязване на 100-годишнината от Първата световна война и участието на България в нея, във вторник, 4 октомври, във Военната академия „Г. С. Раковски“ започна международна научна конференция, посветена на юбилея.

В научния форум по темата „Първата световна война и България през 1916 г.“ взимат участие представители на 10 държави – САЩ, Русия, Румъния, Черна гора, Полша, Украйна, Турция, Унгария, Сърбия, Молдова, както и на български институции, неправителствени организации и академичните среди.

На 5, 6 и 7 октомври конференцията продължава своята работа в Добрич, Тутракан и Благоевград.

В Добрич, който е един от градовете домакини на форума, се очаква на 5 и 6 октомври представители на институции, граждански организации и на академичните среди, както и музейни специалисти да представят 22 научни доклади и изследвания.

С интерес се очакват презентациите на „Българското въздухоплаване и авиация през 1916 г.“, „Сръбската доброволческа дивизия в Добруджа“, „Бесарабските българи в Първата световна война“, „Песенни паметници на един век за войната в Добруджа“, „Ученици войници от Врачанската мъжка гимназия на Добруджанския фронт“, „Конната атака на 3-и ескадрон при с. Кочмар на 3 септември 1916 г.“, „Тифът във военноинспекционните области по време на Първата световна война“ и др.


В категории: История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки