Валери Симеонов: Притчата за Хан Кубрат обяснява нашето обединение


Валери Симеонов: Притчата за Хан Кубрат обяснява нашето обединение
10 Октомври 2016, Понеделник


Ние сме преди всичко български патриоти, затова си подадохме ръка, обявиха в Бургас лидерите на НФСБ, ВМРО и Атака – трите партии, които стоят зад издигането на кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев

Автор: Десант

Край на войната между патриотите! Казвам го в Бургас, градът на най-големите родолюбци, в който се родиха две патриотични политически формации. И, които, независимо една от друга се пребориха със статуквото, с българския скептицизъм и намираха достойно място в парламента. Това са Атака и НФСБ, които загърбиха миналото и си подадоха ръка в името на бъдещето на България.

С тези силни думи лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов, който е и съпредседател на парламентарната коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и шеф на предизборния щаб на „Обединени патриоти – НФСБ, ВМРО и Атака“, откри срещата на кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев с бургазлии.

Валери Симеонов изброи част от големите постижения на патриотите в парламента - издигането на ограда по границата ни с Турция, приемането на закон за защита на горите, предотвратеното поскъпване на тока, промените в Конституцията и Изборния кодекс, въвеждането на задължително гласуване на избори, както и приемането на т.нар. закон за бурките. По всички тези важни за България въпроси сме били единни,  каза лидерът на НФСБ.

„Българинът трябва да знае, че ако не гласува, ще ни управляват турски партии“, подчерта той. Валери Симеонов е категоричен, че благодарение на патриотите, ДПС и производните й партии потъват към дъното, затова дори една от тях не е имала кураж да издигне свой кандидат-президент.

„Всичко това доказва, че когато работим в една посока, следва успех. Притчата за Хан Кубрат обяснява нашето обединение“, каза Валери Симеонов.


„Патриотите сме единни, за да отстояваме твърдо своя национален интерес. Към Европа се устремиха огромни тълпи от хора, които заплашват да променят цивилизования облик на континента. Най-голямата опасност е България да бъде превърната в емигрантско гето. Това ще се случи, ако не бъдем единни, ако политическите формации не обединят усилия в името на националния интерес“, обяви кандидат-президентът Красимир Каракачанов.

Членове и симпатизанти на "Обединените патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО", както и ПП "Народен съюз", СПС "Защита", НД "БГ Патриот", ПП СЕК и НСКЗВ "За честта на пагона" препълниха залата на Дома на нефтохимика, за да подкрепят кандидатпрезидентската двойка и да чуят предизборната им платформа.

Красимир Каракачанов бе категоричен, че е крайно време разделенията на леви и десни, червени и сини, монархисти и републиканци да приключат, защото след 26 години разделение сме най-бедни в Европа, нацията е най-бързо изчезващата.

Той подчерта, че единствено патриотите намериха сили да си подадат ръка. „Имало е неща, които са ни разделяли и стремеж всяка от трите партии да покаже, че е по-голяма. Но изправени пред опасностите, заплашващи България, ние сме преди всичко български патриоти и затова си подадохме ръка“, заяви Каракачанов.

„Най-страшното е, че нашите деца, младите българи напускат България, защото нямат реализация на тази територия. Не можем да продължаваме да бъдем експерименталното поле на Европа, не можем да продължаваме да бъдем поставяни пред ултиматуми, от които губи българският народ, а печелят чужди интереси, не можем да продължаваме да бъдем грабени от чуждите монополи и това да се нарича чужда инвестиция. На всичко това можем да сложим край заедно“, обяви кандидат-президентът на патриотите.

Хората питат – докога ще продължаваме така, нямате ли разум политиците да се обедините, те са изпълнени с гняв. Цяло поколение беше затрито от експериментите през последните 26 години. Нямаме право да продължаваме по този път“, убеден е кандидат-президентът.

Не може държавната администрация да не се интересува от съдбата на обикновения човек. Не може нашите родители и баби и дядовци, работили по 40 и повече години, да получават мизерни пенсии, да бъдат застрашени от битовата престъпност, пребити или насилени“, продължи Каракачанов.

Той обяви, че когато с Явор Нотев бъдат избрани, българският президент ще провежда балансирана политика. „Приятел на България ще бъде този, който ни уважава и който предлага решения, които да защитават нашия интерес, защото 26 години ни предлагаха неща, от които българите губим“, каза Каракачанов. Той даде за пример разрушаването на въоръжените сили, затварянето на 1, 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“.

„България има своите интереси и те трябва да бъдат отстоявани категорично с всички средства на президентската инситуция“, обяви кандидат-президентът на патриотите. Той бе категоричен, че ще налага вето на всеки закон, който лобира за политически, икономически, частни или външни интереси.

Експериментите в областта на сигурността няма да бъдат допускани, зарече се Каракачанов.

„Ще поставим въпроса за нерешените обезщетения на онези 200 хиляди прогонени етнически българи от Източна Тракия и на база на това условие ще се развиват нашите отношения с Турция“, продължи той.

Повече никой няма да се намеси в нашите вътрешни работи, бе категоричен кандидат-президентът.

„Всеки месец ще свикваме Консултативен съвет за национална сигурност по различни направления и ще изготвяме предложения към правителството. Няма нужда президентът да е скрит на „Дондуков“, ако се наложи, българският президент ще води хората на протести за правата на нашите сънародници. Всеки въпрос, на който управляващите не обърнат внимание, ще бъде поставян на референдум“, обеща Красимир Каракачанов.

Той е убеден, че обединените патриоти ще спечелят президентските избори, а след това в България ще има парламентарни избори и новите управляващи ще бъдат патриотичните сили на България.

Не вярвам, че кампанията ще бъде честна и почтена. Знаем, че срещу нас се готвят удари, провокации и фалшификации, но от нас зависи да се противопоставим. Ако искаме победа, трябва да сме единни, защото съединението прави силата“, завърши речта си в Бургас Красимир Каракачанов.

Кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев е категоричен, че опонентите на патриотите ще ги улеснят. „ГЕРБ издигна креатура на партията, без оглед на достойнство и качества. Ако те спечелят, още един мандат президент ще е „ББ – безхаберие и безотговорност“, друго не ни очаква“, категоричен е Нотев.

„Сред опонентите ни има и двама висши командири, началници на войски, които не съществуват. Искам да ги питам – какво стана по време на работата им, че да се стигне дотук. А Пламен Орешарски – той държи ясен отговор на въпроса КОЙ?“, обяви Явор Нотев.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
1
12.10.2016 16:58:00
1
0
2
1
BALGARIN
10.10.2016 11:16:01
0
0
TOVA E EDINSTVENATA SPASITELNA POLITI4ESKA LINIJA ZA BALGARIJA!DRUG PAT-NJAMA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки