Съюзът на арменците в Европа връчи 15 отличия на българи


Съюзът на арменците в Европа връчи 15 отличия на българи
25 Октомври 2016, Вторник


Сред наградените бе и лидерът на НФСБ Валери Симеонов заради активната му роля за признанието на арменския геноцид от страна на българската държава

Автор: Десант

Организаторите на първия благотворителен бал на Съюза на арменците в Европа у нас, който се проведе в Пловдив на 24 октомври, наградиха личностите, допринесли за запазване на арменската идентичност, култура и образование. Сред отличените признание получи и лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов.

„Връчваме на Валери Симеонов тази награда заради активната му роля за признанието на арменския геноцид от страна на българската държава. Това е и причината да го направим почетен член на организацията“, каза по време на церемонията председателят на арменската организация Артур Хованисян.

На благотворителната инициатива присъстваха посланикът на Армения у нас Армен Саргасян, почетния консул на Армения в Пловдив Ехиязар Узунян, двукратният олимпийски шампион и петкратен световен шампион по борба Армен Назарян, както и първият архиерей на арменската епархия в България Исаак Похосян.   

Всеки, който може да сътвори добро, но не го прави, върши голям грях. С тези думи се обърна главата на арменската църква у нас архимандрит Исаак Похосян към присъстващите на благотворителната инициатива.

Днес извършваме добро дело, като набираме средства за деца в неравностойно положение, отбеляза духовният водач и благослови авторите на идеята. В залата бяха подредени картини и сребърни писалки с изображения на панагюрското съкровище, които се продавах с цел да се помогне на сираци от арменската общност.

Общо 15 души бяха отличени с почетни отличия и призове по време на бала.

Дошлите на бала бяха забавлявани от изпълненията на очарователните малки изпълнители от дружество „Ереван“. Микрофона взе и Хагашод Агасян, който пя с удоволствие за своите сънародници. Специален поздрав от представителите на медиите получи главният организатор на празника Рубен Вартанян. Сред гостите бяха представители на Армения, Белгия, Франция, Русия, Ливан.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки