Родопски хайдути: Меглена Кунева за пореден път доказа своята некомпетентност


Родопски хайдути: Меглена Кунева за пореден път доказа своята некомпетентност
27 Октомври 2016, Четвъртък





Гневно протестно писмо по повод нелепите изявления на простветната министърка Меглена Кунева, че в Смолян имало много етнически турци, разпространиха от Сдружение „Родопски хайдути“.

„В Смолянско по статистически данни от 2011 г. живеят не повече от 4696
етнически турци и 95 175 души, определили се като българи. Информираме ви, че на тази територия съжителстват две религиозни групи – християни и мюсюлмани, но всичките – българи!

Училищата в Смолянско наистина са водещи по успех в цялата страна, но това се дължи единствено на учениците, учителите, директорите и инспектората“ - изтъкват „родопските хайдути“ в писмото си. Те са на мнение, че тъкмо тези учители и ученици трябва да бъдат поощрявани финансово. И подчертават, че дискриминационното отношение на просветното министерство води само до етническо разделение, което е недопустимо да се пренася в образователната система.

По повод пропуските в знанията на министърката, те припомнят как при гостуването си в едно телевизионно предаване Кунева заяви, че по време на Съединението министър-председател е бил Александър Малинов – историческата истина е, че премиер на България тогава е Петко Каравелов.

Скандално невежество е и изказването й в националния ефир за „примера с пръчките на хан Крум“, визирайки очевидно завета на кан Кубрат.

„Истината е, че образователната ни система няма нужда от хора като вас“ - завършват обръщението си към Меглена Кунева от Сдружение „Родопски хайдути“, чието писмо е подкрепено и от гражданите на Смолян.


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
28.10.2016 12:44:03
0
0
UVAZAEMI,,RODOPSKI XAIDUTI,, G-ZATA E ,,ABONIRANA,,VAV VLASTA OT NJAKOI...! I NE SAMO V OBRAZOVANIE TO POKAZA SVOJATA,,KOMPETENNOST,,A I V PREGOVRITE S EVROPEISKIJA SAJUZ ZA SELSKOSTOPANSKITE KVOTI I REAKTORITE V KOZLUDUI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки