Люти чушки срещу... радикулит


Люти чушки срещу... радикулит
29 Октомври 2016, Събота





Напълва се бутилка от тъмно стъкло или някакъв друг подходящ съд с люти чушки, колкото поеме. Залива се с водка, ракия, спирт или одеколон и се прибира на тъмно място, където престоява около седмица.

От получената настойка се капват няколко капки върху дланта и се намазва болното място. Отгоре се слага парче найлон и се увива с нещо топло. Може да се използва и грейка.

Първоначално се усеща силно затопляне, което трябва да се изтърпи. След няколко часа се усеща облекчение.

Трябва да се внимава настойката да не попадне в очите. След използването й задължително ръцете трябва добре да се измият със сапун.

Това лекарствено средство помага и при простуда, като с него се правят разтривки, които помагат за сваляне на температурата и преодоляване на трескавите състояния. За да се повиши ефикасността на тази терапия, настойката се смесва с оцет и се разрежда с вода.

Разредена в пропорция 1:10 или 1:20 в зависимост от чувствителността на кожата, настойката от люти чушки може да се използва и за подсилване на косата и стимулиране на растежа й, както и за укрепване на ноктите, като се нанася върху проблемните участъци с памучен тампон.


В категории: Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки