Бит ли е наистина Красимир Кънев или нападението е инсценирано от самия него?


Бит ли е наистина Красимир Кънев или нападението е инсценирано от самия него?
Не било побой, а шамар, не били двама, а един... Красимир Кънев започна да се оплита в собствените си твърдения.
31 Октомври 2016, Понеделник


Множество странни обстоятелства около случая карат разследващите да се усъмнят в твърденията на боса на Българския хелзински комитет, че е бил ошамарен пред „Радисън“.

Автор: Десант

Множеството странни обстоятелства около нападението над председателя на Българския хелзинкски комитет Красимир Кънев дадоха основание на разследващите органи да се усъмнят в достоверността на твърденията му, пише БЛИЦ като се позовава на свои източници в МВР.

Припомняме, че новината за боя над Кънев дойде от самия него в ранните часове на 27 октомври. Вместо да потърси помощ обаче, „правозащитникът", който е един от-мразените хора в държавата заради антибългарската си дейност, първо започна да звъни по медиите. С готова версия, че е бил „атакуван“ във връзка с работата му.

Всенародната радост от случката обаче продължи само едно денонощие. Още на следващия ден след въпросния „инцидент“ в медиите и в социалните мрежи започнаха да се появяват коментари, че шефът на БХК сам е инсценирал „побоя“.

Проверката на компетентните органи е установила, че той е бил зашлевен с един единствен шамар от мъж, който Кънев не познавал. Интересно е какви са тези нападатели, които искат да отмъстят на публична личност посред бял ден и, то, точно в обхвата на една от камерите за видеонаблюдение на столичния хотел, питат се ангажирани със странната ситуация.

Самият Кънев побързал да подаде жалба в полицията, но кратките му показания по никакъв начин не помогнали за изясняване на случая. Първоначално Красимир Кънев твърдеше, че нападателите са двама и, след като го пребили, избягали в неизвестна посока. На въпрос, може ли да ги опише, той отговорил – да, единият беше по-висок, другият по-нисък... След което отказал да сътрудничи на полицаите с мотив, че има неотложни ангажименти.

Което все повече дава основание да се смята, че Кънев е търсил повече рекламен ефект от червенината около окото му, с която парадираше пред камерите, отколкото разплитането на предполагаемото престъпление.

Така или иначе към този момент цяла България разбра, че страстният привърженик на ромската общност едва ли не е бил смазан от бой, оставяйки на заден план тънката подробност, че се касае за шамар, както и че нападателите не са били двама, а един.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки