Лечение с... боб? Тези три рецепти доказват, че и това е възможно


Лечение с... боб? Тези три рецепти доказват, че и това е възможно
31 Октомври 2016, Понеделник


Използването на подправката куркума в бобените гозби пък помага за преодоляване на проблема с газообразуването. 

Автор: Десант

Родината на това полезно растение е Южна Африка, но като любимо ястие се ползва и в Кавказ, не само у нас. Тъй като бобовите зърна са богати на белтъчини (31 %) – доста повече, отколкото някои видове меса, затова организмът на българина никога не е изживявал белтъчинен глад. Може да звучи пресилено, но фасулът е изиграл съществена роля върху поддържане на физическата красота, с което се славят българите. 

Вероятно малко хора знаят, че той е едно от най-добрите „лекарства“ за профилактика против рак на дебелото черво и стомаха. 

Установено е също така, чеима пикочогонно действие и помага при заболявания на пикочните пътища, при възпаление на обвивката на сърцето, при сърдечна недостатъчност с отоци, маточни кръвоизливи и др.

Външно се използват пък сварените му шушулки – за налагане при гнойни рани. Изпечено и смляно бобено семе се прилага като пудра при екземи. 

Зеленият фасул се препоръчва на страдащите от цистит, диабет, при нарушение на функцията на задстомашната жлеза. Подгрейте го с растително масло или със сметана, залейте сместа с яйца и ще получите едно полезно и много приятно блюдо. 

За да се премахне неприятното образуване на газове след консумацията на зрял боб, той трябва да се кисне 2 часа предварително, а след завирането му първата вода да се изхвърли. След това се залива с нова топла вода, в която се кисне отново в продължение на 4 часа. Готовото ястие се подправя с куркума, с което напълно се преодолява проблема с газообразуването. 

Ето ги и рецептите:

1 Срещу диабет: При начална форма на болестта се използват шушулки от зрял боб, като 1 супена лъжица от тях се варят 5 мин. в 300 мл вода. От отварата се пие по 1 чаена чаша сутрин на гладно. 

2 При разстройство: Когато човек почувства, че стомахът му не е наред, веднага трябва да глътне 3-4 зърна бял боб и да изпие една чаша вода. 

3 За нормализиране на обилно кръвотечение при месечен цикъл: Взимат се 10 зърна боб и се пекат до кафяво. Смилат се в кафемелачка и се приготвят като кафе, подсладено със захар. Само 2-3 такива бобени напитки са достатъчни, за да нормализират обилното кръвотечение. 


В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки