Круизни кораби ще кръстосват между Одеса и Бургас


Круизни кораби ще кръстосват между Одеса и Бургас
01 Ноември 2016, Вторник


Преговорите вече се намират в напреднал етап. Двата града замислят и да се побратимят

Автор: Десант

В скоро време ще бъдат възстановени круизните връзки между Бургас и Одеса. Това съобщиха на пресконференция в Бургас украинският посланик в България Микола Балтаджи и почетният консул Димитър Караненов.

Преговорите за това вече се намират в напреднал етап и дори е намерен превозвач, който евентуално ще осъществява маршрута. Обсъжда се и вариант круизйт да включва и Истанбул.

Припомняме, че допреди години по маршрута Одеса-Варна се движеше круизният катамаран „Кримска стрела“, който взимаше разстоянието за 9 часа. От Одеса е имало и линия по море до Истанбул, обслужвана от кораба „Каледония“, която обаче заради недостатъчно натоварване следствие на настъпилата икономическа криза е закрита през 2010 г.

Взаимоотношенията между България и Украйна се развиват непрекъснато. Израз на това е желанието на четири украински града – Одеса, Николаев, Херсон и Черновци, да се побратимят с
Бургас. Изборът ще трябва да направи бургаският Общински съвет. 

Освен това, обмислят се предложения за различни специални туристически маршрути в украинската страна, които да се предложат на българския пазар.  Според Микола Балтаджи за нас ще е интересно да посетим населяваната от сънародниците ни «Украинска България».


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки