Хванат на място! Кметът на Велики Преслав излъга за джамията на мъчениците


Хванат на място! Кметът на Велики Преслав излъга за джамията на мъчениците
Както казва народът, на лъжата краката са къси.
03 Ноември 2016, Четвъртък


Читатели на Десант ни изпратиха изобличаващи снимки на Александър Горчев, който е присъствал лично на откриването на скандалния молитвен дом. В телефонен разговор преди ден той заяви, че от нас научава за въпросната джамия.

Автор: Севдалина Пенева

Кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев ви лъже най-нагло като твърди, че от вас научава за скандалната „джамия на мъчениците за демокрацията от 15 юли“. На 19 август, когато молитвеният дом бе официално открит, сред официалните гости, освен разните мюфтии и турски емисари, бе и самият шеф на общината!

Това ни пише наш читател от Велики Преслав, който е снимал с телефона си в деня на откриването на джамията. За доказателство ни е изпратил и изобличаващите снимки, които поместваме по-долу.

Десант пръв и единствен повдигна въпроса за поредната нагла провокация на политическата власт в Турция към България.

На 1 ноември разказахме как в историческия град, столица от времето на Първото българско царство, тихомълком, без разгласа в медиите, в края на лятото се е появила джамия, именувана на „мъчениците“, защитили режима на турския президент Ердоган.

Сам по себе си възмутителен акт, тъй като името „мъченици за демокрацията от 15 юли“ е част от част от официалната пропаганда на властта в Турция. Име по този формат получи и първият мост на Босфора, а датата 15 юли официално е обявена за национален празник в Турция, по предложение на Ердоган.

На 2 ноември потърсихме за коментар Александър Горчев, който най-хладнокръвно заяви, че не е запознат с въпросната джамия, нито със смущаващия й надпис на фасадата. Както и, че ще извърши проверка по случая.

Пред нас той не отрече, че въпросният надпис е  доказателство за пряко вмешателство на Турция в мюсюлманското изповедание у нас. Но допълни, че няма никакви правомощия да го премахне.

От снимките, изпратени от нашия читател обаче виждаме демонстрация на особена близост между г-н Горчев, турските емисари и представители на антибълската партия ДОСТ. Дали това не означава, че кметът на Велики Преслав е съвсем наясно със скандала, но няма никакво намерение да се противопостави на наглостта на мюфтиите в управлявания от него град?


В категории: Новини , Разследвания

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
MUNCHO
04.11.2016 12:45:04
1
0
KMETE! V BALGARIJA SI IMAME NASHI BALGARSKI MA4ENITTZI ! NAPRIMER:,,SVETITE BATACHKI MA4ENITZI,,.KATO DARZAVEN 4INOVNIK I POLITI4ESKA FIGURA,NE RAZBIRATE LI ,4E TOVA E : OPIT DA BADE ZAMESENA BALGARIJA I BALGARSKITE MJUSOLMANI VAV VATRESHNOPOLITI4ESKITE ,,MAZNI,,BORBI
SASEDNA TURTZIJA?!
3
z
03.11.2016 21:28:34
1
0
Моля хикс и игрек, пийте си редовно хапчетата!
2
Y
03.11.2016 21:05:08
1
0
Няма ли сили в България да спрат тези концесии? ГЕРБ предава Родината ни на концесия. Това е краят на България. Още ли е жив тоя разбойник-предател? Защо нищо не се коментира за предложенията на СЛАВИ ТРИФОНОВ?
1
Х
03.11.2016 21:01:09
1
0
ГЕРБ поднася на тепсия България на Турция. За изборите ГЕРБ ще се обедини с дявола! Пазете се!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки