Държавният архив във Видин извади снимки от миналото на Белоградчик


Държавният архив във Видин извади снимки от миналото на Белоградчик
04 Ноември 2016, Петък


В художественото-документална изложба има и други свидетелства за събития, излети, екскурзии и природни картини от града и околностите му от началото на ХХ век

Автор: Десант

Как е изглеждал Белоградчик в миналото – това може да се види в малката извадка от документалните фондове на Държавен архив - Видин, която е подредена в художествено-документална изложба, открита за Деня на народните будители в дунавския град.

Експозицията е озаглавена „Каменни приказки – картини от Белоградчик“ и представя снимки и картички, запечатали дух, събития, излети, екскурзии и природни картини от Белоградчик и околностите от началото на ХХ век. Показани са още и албуми, пътеводител, издаден през 1928 г. от Никола Савчев, както и различни брошури, създадени, за да популяризират града и легендарните му скали.

Покрай документалните свидетелства за отминалите времена, са подредени произведения на художника Красимир Кръстев, в които през погледа и светоусещането на майстора на четката, посетителите се пренасят в легендите и приказките, породени от причудливите форми на Белоградчишките скали.

В началото на декември изложбата ще гостува и в самия Белоградчик.


В категории: Новини , История

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки