Груби нарушения при провеждането на изборите в турските секции


Груби нарушения при провеждането на изборите в турските секции
Снимка: бТВ
06 Ноември 2016, Неделя


Обединените патриоти поискаха още в обедните часове спиране на изборния процес на територията на Турция, но искането им не бе уважено.

Автор: Светлана Николова

Заради десетки сигнали за нарушения при провеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България на територията на Турция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" поискаха спиране на изборния процес в южната ни съседка. Това тяхно искане бе огласено в обедните часове, но към настоящия момент не е уважено от компетентните български органи.

Юристите на коалицията са изпратили жалби до ЦИК, в които се съобщава за закононарушенията. Към момента те касаят секции в Бурса, Цариград, Текирдаг, Одрин, Люлебургаз и Чорлу.

Наблюдателите на патриотите посочват, че пред изборните секции има разкрити пунктове, в които трети лица попълват декларациите за гласуване на българските изселници и им посочват за кого трябва да гласуват.

В секциите се говори предимно на турски език. На други места наблюдателите от България не са допускани в изборните секции.

Според "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО" това може да се определи само като изборна агресия от страна на Турция и трябва да има адекватна реакция от българската държава.

Ясно е, че изборният процес в Турция е опорочен, за което предупреждавахме отдавана. В отговор на манипулациите трябва да бъде спрян изборният процес, категорични са Патриотите.

Междувременно в репортаж от Бурса "Нова телевизия" разказа, че трети лица попълват декларациите за гласуване на българските изселници, а в изборните помещения масово се говори на турски език.

От ЦИК заявиха, че са изпратени спешни разпореждания към секционните избирателни комисии в секциите да се говори само на български. Относно декларациите, с които избирателите гарантират, че не са гласували на друго място, Централната избирателна комисия посочва, че е важно подписът под документа да е положен лично.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки