Кметът на Дупница с разтърсващо послание: Изправени сме пред угрозата от ново, този път религиозно робство


Кметът на Дупница с разтърсващо послание: Изправени сме пред угрозата от ново, този път религиозно робство
Никой не може и няма правото да се опитва да наложи с кражба пеенето на мюзеин в Дупница, казва инж. Методи Чимев.
10 Ноември 2016, Четвъртък


Софийски градски съд уважи възобновените претенции на Мюсюлманското изповедание, което отново протяга ръка към изконно български земя и имоти, алармира инж. Методи Чимев в свое открито писмо.

Автор: Десант

„С настоящото писмо, обръщам сериозно внимание на всички Вас по един изключително неприятен, отвратителен и антибългарски въпрос. Въпрос, който не само, че не трябва да бъде подценяван, но и не търпи отлагане във времето за разрешаването му“, се казва открито писмо на кмета на Дупница инж. Методи Чимев до жителите на общината и всички граждани на България.

Втори ден след разпространяването му обаче, няма нито една ответна реакция от родните институции, компетентни да предотвратят опасните процеси, за които става дума в текста. Заради изключително тревожния тон на това писмо, го публикуваме без редакторска намеса.

Оставяме на нашите читатели сами да си направят изводите:

"Какво имам предвид?! През месец март тази година бях официално уведомен, че се подготвя ново дело от Мюсюлманското изповедание за наследници на Мюсюлманската вероизповедна общност от 1940 г., с което ще претендират за стотици имоти, сгради и собственост на територията на десетки общини в България, включително и Дупница.

Едно такова дело вече спечелихме и бях убеден, че този втори опит, дори няма да стигне до съда. Да, ама не. След като до мен достигна информация, че се готви рестарт на подобно дело, разпоредих от юридическия отдел на Община Дупница да направят проверка.

За моя огромна изненада днес разбрах, че в Софийски градски съд наистина има вече ново дело, чийто старт предстои в съвсем скоро време. С други думи, Мюсюлманското изповедание иска да стане собственик на имоти в стотици малки и големи населени места.

В 21-и век, „наследството“ на едни 5-вековни поробители, с модерните похвати чрез съдебни дела, опитват да завземат държавата ни. Лично аз, а вярвам, че и по-голямата част от българите винаги сме били толерантни, уважавали сме и уважаваме различните религии. Но когато са в духа на добрия, нормалния тон и законност. Уви.

Изправени сме пред угрозата от ново, този път религиозно робство. В изключително динамичните процеси свързани с бежанската вълна, не бих искал да мисля какво ще бъде нашествието тогава в България. А такъв процес, повярвайте ми, няма как да бъде спрян.

Да предявиш претенции за нещо, което никога не е било твое – абсолютно безочие. Да искаш да го вземеш – безпрецедентна наглост. Да хвърляш стотици хиляди и милиони левове в тази битка – значи да искаш влияние, което наричам аз поробване.

На какво основание са тези претенции? Какви фалшиви документи подкрепят доказателствата на наглите претенции? Имената и подписите на кои родоотстъпници са положени под документите, с които се краде част от България?

Нима „Тюрмето“ в Дупница, изградено върху български манастир е ваша собственост? Всъщност, дори и един камък имате ли в Дупница? А в България? Защо искате да узаконите една кражба? Защо? Какъв е подтекстът? На последния въпрос дори не смея да си отговоря…

Имам десетки въпроси, на които се надявам да намерим заедно отговорите. Само преди 2 години, на пл. Свобода, стотици хора от различни партии се хванахме за ръка в своеобразна жива верига. Бяхме единни, защото защитавахме нашето си, родното си, дупнишкото, българското.

Утре в Дупница ще бъдем не стотици, а хиляди. А българинът все още знае как да опазва своето и повярвайте – не стотици, не хиляди, а милиони ще кажат своето „Не“ на тази нагла кражба. Аз съм получил доверието на моите съграждани да бъда кмет на тази община и съм длъжен, както воден от закона, така и от морала, да опазвам всичко на територията на нашата община.

Заявих го преди, заявявам го и сега: Уважавам хората изповядващи свои религии. Те имат това право. Но никой не може и няма правото да се опитва да наложи с кражба пеенето на мюзеин в Дупница.

Това НИКОГА няма да го допусна нито аз, нито моите съграждани. Бъдете сигурни. С настоящото открито писмо, призовавам час по-скоро въпросните вносители с претенции за завладяване на България, да оттеглят своите претенции от съда.

Да бъдат така толерантни да признаят, че нямат никаква друга собственост, различна от тази, която вече стопанисват. Да се придържат към законите на Република България като граждани на тази държава.

Запазвам си правото, а надявам се и други мои колеги на територията на България, да организираме по свое усмотрение и преценка мирни протести, ако претенциите не бъдат оттеглени. Аз вярвам във върховенството на Закона, но не вярвам на крадци.
България е над всичко!


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки