Зловеща гледка! Учени намериха стотици магелански пингвини натръшкани от диви кучета


Зловеща гледка! Учени намериха стотици магелански пингвини натръшкани от диви кучета
12 Ноември 2016, Събота


Животните са включени в Червената книга

Автор: Десант

На зловеща гледка се натъкнали участниците в научна експедиция на остров Ливингстън. Те открии 400 мъртви и разлагащи се пингвини „със следи от зъби“ по труповете им. Предполага се, че е загинала над една десета част от местната колония от редките животни, включени в Червената книга.

Вероятно те са станали жертва на диви кучета. „Ивнинг стандарт“ уточнява, че пингвините са мъртви от 2 или 3 седмици. Тогава учените са видели четири песа, кръстосващи района.

Сега те планират да изяснят може ли остров Ливинстън в скоро време отново да се окаже на миграционния път на дивите псета.

Магелановите пингвини, от който вид са жертвите, обитават основно Южна Америка и по-точно Патагонското крайбрежие (територии на Чили и Аржентина), островите Огнена земя, Хуан Фернандес и Фолклендските острови, а също и някои острови на юг от Коквимбо (Чили) и Рио де Жанейро.

Те достигат до 70-80 см височина и живеят около 15 години. Гнездата си правят в дупки, които изкопават в меката почва.

Южноамериканските индианци отдавна ги ловуват, но при това числеността им е оставала стабилна. Много повече пингвини са били унищожени по време на експедициите в Антарктида на европейците през XVIII-XIX в. – тогава само на остров Магдалена са убивани по около 14 хиляди птици годишно.

Сега там е създаден национален парк на пингвините, но все пак числеността на този вид остава малка, тъй като местното население продължава да събира яйцата им, а многобройните туристи тревожат животните и рушат гнездата им.


В категории: Новини , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Анонимен
12.11.2016 05:54:41
0
0
И къде е гледката?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки