Достоен пример! Общински съветник дарява заплатите си за здравеопазването на Бургас


Достоен пример! Общински съветник дарява заплатите си за здравеопазването на Бургас
Константин Бачийски
27 Декември 2016, Вторник


До момента има няколко предложения в какво да бъдат вложени парите, осигурени от Константин Бачийски от СЕК и, тъй като не може да бъдат решени всички проблеми в региона, ще бъде реализирана идеята, която бургазлии считат, че е най-необходима. За целта има анкета, която можете да намерите във Фейсбук

Автор: Десант

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски обяви още с встъпването си в длъжност в предния местен парламент, че всички заплати, които му се полагат, ще бъдат дарени за здравеопазването на Бургас.

Мотивът му беше, че е влязъл в политиката с идеална цел, а не да получава облаги и ако времето, което влага в общественополезна дейност, го влага в собствения си бизнес, ще спечели много повече пари, отколкото като общински съветник.

„Аз съм влязъл в политиката, не за да взема нещо от нея, а за да дам нещо от себе си за подобряване условията за живот в нашия регион”, каза общинският съветник от СЕК.

Бачийски е избрал да дари заплатите си за подпомагане здравеопазването на Бургас. Целта е да се закупи оборудване, което може да се използва от голяма част от бургазлии, а не да се подпомага някаква индивидуална кауза.

До момента има няколко предложения и тъй като не може да бъдат решени всички проблеми в региона, ще бъде реализирана идеята, която бургазлии считат, че е най-необходима. 

Може да дадете вашето предложение или да подкрепите някоя от идеите на анкетата във Фейсбук.

Сред вариантите са: c-arm мобилен рентген за снимки по време на операция за операционен блок за съдова хирургия УМБАЛ-Бургас, хирургически микроскоп за неврохирургията в УМБАЛ-Бургас, кувьоз за неонатологичното отделение на УМБАЛ-Бургас, болнични легла за пациентите на лечебното заведение.

Бургазлии сами могат да дават предложения, ако сметнат, че има по-належащи нужди. Общинският съветник ще разгледа внимателно  всяко едно предложение и за в бъдеще ще търси начин за тяхното реализиране.

Предложението, събрало най-голяма подкрепа до 28-ми декември (сряда) т. г., ще бъде финансирано.

Известно е, че Константин Бачийски многократно е подпомагал здравеопазването в региона. Той е дарявал оборудване и е подпомагал обучението на медицински персонал в различни лечебни заведения.
Източник: Флагман.бг


В категории: Новини , Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Христинка Стоянова
27.12.2016 17:19:42
0
0
БРАВО
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки