Путин няма да гони от Русия американски дипломати


Путин няма да гони от Русия американски дипломати
30 Декември 2016, Петък


Изтеклата по-рано информация, че Москва отвръща на удара на Вашингтон и ще прогони от страната емисарите на САЩ, се оказа невярна

Автор: Десант

Президентът на Русия Владимир Путин е взел решение да не гони от страната американски дипломати като отговор на новите санкции на Вашингтон срещу Москва, предаде ТАСС.

„Връщайки се в родината, руските дипломати ще прекарат новогодишните празници в обкръжението на близки и роднини, у дома. Ние няма да създаваме проблеми на американските дипломати. Никого няма да експулсиране“, се казва в изявление на Путин, разпространено от пресслужбата на Кремъл. 

Той допълва, че Русия няма да „забранява на семействата и децата на дипломатите да ползват познатите им места за отдих през празничните дни“.

„Освен това, всички деца на американски дипломати, акредитирани в Русия, ги каня на новогодишното тържество в Кремъл“, допълва руският лидер. 

Администрацията на президента Барак Обама в последните дни от мандата си наложи санкции на Русия и изгони от страната 35 руски дипломати и техни близки във връзка с кибератаките срещу американски институции и партийни структури.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки