Новогодишен Истанбул потън в кръв, 16 от жертвите са чужденци


Новогодишен Истанбул потън в кръв, 16 от жертвите са чужденци
01 Януари 2017, Неделя


Въоръжени нападатели са проникнали в клуб "Reina" , преоблечени като Дядо Коледа и са открили огън по събралите се с автомати "Калашников"

Автор: Десант

При нападение в нощен клуб в турския град Истанбул са били убити най-малко 39 души и 69 са били ранени, от които четирима са в тежко състояние, предаде АП. Сред загиналите има 16 чужденци, уточни турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу.



Става въпрос за известния клуб "Reina" в квартал "Ортакьой". По време на нападението в заведението са се намирали 500-600 души.

Въоръжени нападатели са проникнали в клуба, преоблечени като Дядо Коледа и са открили огън по събралите се с автомати "Калашников". Нападателите са били най-малко двама.


Единия от терористите, които нападнаха нощния клуб

Тази сутрин в интернет се появи кадър с терориста, който е нападнал нощния клуб. Снимката е направена на мястото на кървавата касапница. По последна информация, съобщена от министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу, мъжът все още се издирва.

Няма данни при атаката да са пострадали български граждани, съобщава БНР.

Това е поредното терористично нападение в Турция от последната година. Отговорността за предишните си поделиха кюрдски екстремисти и джихадистите от "Ислямска държава". След многобройни предупреждения властите мобилизираха над 17 хиляди полицаи само в Истанбул, но не успяха да спрат снощната атака.

Американският президент Барак Обама, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и други световни лидери изразиха съболезнования към турския народ и предложиха подкрепа на правителството на Турция да се справи с извършителите на нападението.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Васил
01.01.2017 17:58:21
0
0
ЧНГ! Да бъде здрава и успешна за България и народа ни!Атентаторите - по бързата процедура! Но защо светът не се трогва по същия начин за изтребването на кюрдите и сирийците???!!! И всички други по света, които гинат невинни?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки