Берковица се вдига на протест


Берковица се вдига на протест
02 Януари 2017, Понеделник


Инициативен комитет настоява за изграждане на тунел под прохода „Петрохан”

Автор: Десант

Инициативен комитет организира днес протест в местността Малка Бързия с искане за изграждане на тунел под прохода „Петрохан”. Идеята, която е на инициативен комитет, е подкрепена и от други общини от Северозападна България като Монтана и Видин.

Първата идея за изграждането на такова съоръжение датира от 1962 г., като още тогава - преди 55 години, това е било заложено в плановете за развитие на Северозапада.

Тунелът под „Петрохан” би подобрил чувствително транспортното обслужване на региона, което ще се отрази положително и върху условията за развитие на бизнеса там. Това ще е един от най-кратките пътища за София от Монтана и Видин. Понастоящем трафикът през „Петрохан” е силно натоварен, но заради особеностите на терена остава неизползваем от тежкотоварни камиони през зимата.

По думите на местните жители, при всяка предизборна кампания те чуват подобни обещания, но резултат все още няма. Хората в Берковица искат тунела да се изгради в памет на писателя и краевед Милан Миланов – Революцията.

„Считаме се длъжни да продължим делото му. Негова голяма мечта беше Северозападът да се развива. Още през 60-те години, когато той е работил в София и Берковица е била планирана да се развие като национален курорт, е имало планове за това“, посочва Ванина Стоянова от Инициативния комитет.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки