Осветиха престъпните игри на Трайчо Трайков с ЕВН. Той: Нямам никаква вина


03 Януари 2017, Вторник


Трайков е поредният обвинен бивш министър. До момента обаче няма осъден нито един висш държавник

Автор: Десант

Бившият енергиен министър в първия кабинет на ГЕРБ Трайчо Трайков е обвинен за умишлена безстопанственост заради сделката за продажбата на остатъчния пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение" ЕАД. Това потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, съобщава "Монитор".

По-рано днес бившият министър от първия кабинет на Бойко Борисов съобщи в социалната мрежа Фейсбук, че действително на 28-ми декември прокуратурата му е връчила обвинение за умишлена безстопанственост.

От думите му става ясно, че обвинението е свързанo с работата му като министър на икономиката, енергетиката и туризма през 2011 г. - конкретно за продажбата на остатъчния пакет акции от "ЕВН България Електроразпределение" АД на занижена цена.

"Нищо, че продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК)", обоснова се той.

По думите му "директорът на АПСК се назначава от МС и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро беше повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията".

Според него "явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз като министър нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин".




В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
03.01.2017 12:56:06
0
0
NJAMA I DA IMA OSADEN,AKO NE SE VAVEDE/EDNO KAM EDNO/4L.155 OT,,TARNOVSKATA KONSTITUTZIJA,,
KOITO GLASI-,,MINISTRITE NOSJAT LI4NA I KOLEKTIVNA OTGOVORNOST ZA VZETITE OT TJAX RESHENIJA I
DEISTVIJA,, I ,,AKO TEZI DEISTVIJA SA PRI4INILI SHTETI NA OBSHTESTVOTO I DARZAVATA,,.NOSENETO NA
OTGOVORNOST OT UPRAVLJAVASHTITE E OSNOVEN BEGEG ZA TOVA,DA LI EDNA KONSTITUTZIJA E DEMO
KRATI4NA ILI NE.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки