Ходжа Гюлшан пак е изправена на съд


Ходжа Гюлшан пак е изправена на съд
11 Януари 2017, Сряда


Врачката измъкнала огромни суми от потърсилите "услугите" й за разваляне на мними магии

Автор: Десант

Районна прокуратура - Разлог предаде на съд Николинка Василева, известна като Ходжа Гюлшан, по обвинение за измама. 25-годишната обвиняема от Златица вече е осъждана за същото престъпление.

В периода 2011-2014 г. тя многократно участвала в заснемането с видеокамера на предаване „Помощ от отвъдното“, в което се приемали телефонни обаждания на зрители. Чрез изтъкване на паранормалните си способности Василева ги убеждавала, че им е направена магия, поемала ангажимент за помощ, като приканвала за обаждане на посочваните телефони и осъществяване на последващ контакт. 

През 2013 г. пострадалата Л.П. от Разлог неведнъж гледала телевизионните предаванията с участието на „Ходжа Гюлшан“. Притеснена от здравословните проблеми на децата си тя се обадила на един от телефоните, изписани на телевизионния екран. В отговор врачката й обяснила, че на цялото й семейство била направена магия. С обещание да я развали, ходжата с бяла забрадка поискала сумата от 265 лв. с пощенски запис до поискване в Централна поща в София на името на Г. Георгиев. За да бъде по-убедителна тя казала на притеснената жена, че „чрез самите пари разваля магията, а след като я развали, ще ги върне“.

Л.ПV стриктно изпълнила заръките на екстрасенската, след което последвали многократни телефонни обаждания и нови парични преводи. В случаите, когато жената проявявала колебание дали да й изпрати исканите суми, Гюлшан заплашвала, че в противен случая „ще загинат членовете на семейството й“.

С пощенски записи на „Български пощи“ и чрез използване на услугите на „Еконт експрес“ пострадалата на няколко пъти предала на обвиняемата Василева различи парични суми, вариращи от 880 лв. до 10 000 лв., като общият им размер възлиза на 40 145 лв.

След като пострадалата жена изпратила последната сума от 10 000 лв., при един от телефонните разговори с „ходжа Гюлшан“, тя я помолила да й върне всички пари.

Обвиняемата няколко пъти отказвала, като твърдяла, че магията е много тежка и й е нужно още време и още пари, за да я развали. 



В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки