Съдът реши: Жените, протестирали срещу кмета на Поморие, са невинни


Съдът реши: Жените, протестирали срещу кмета на Поморие, са невинни
11 Януари 2017, Сряда


Въпреки решението на съда обаче, снимката им продължава да стои на официалния сайт на общината, която ги заклейми като нарушителки на обществения ред

Автор: Десант

Състав на окръжния съд в Сливен призна окончателно за невинни три жителки на град Поморие, които през есента на 2012-а и лятото на 2013 година протестирали публично срещу водената от кмета на морското градче политика. Това съобщава корепондентът на „Монитор” в града на стоте войводи Христо Христов.

Делото, образувано по жалба на градоначалника Иван Алексиев, който се почуствал оклеветен от саморъчно написаните плакати, издигани на площада Таня Гюрова, Ваня Жекова и Иванка Пулева стартира в сливенския районен съд през 2014 г.

През ноември 2015 г. жените бяха напълно оправдани, но последва жалба от градоначалника.
Новото решение под №100 е от 9 януари т.г., то е взето от тричленен състав с председател съдия Радка Дражева.

Съдиите са категорични: “Приписването на престъпление е налице, когато разгласената информация съдържа твърдения за елементите от престъпен състав, който да е  достатъчно конкретизиран – по време, място или признаци.

Тези факти трябва да бъдат обективно съобщени, а не да се извеждат чрез предположения, асоциации, интерпретации или други форми на субективна психическа дейност.

Обстоятелството, че тъжителят е възприел, видно от тъжбата, част от изявленията като конкретни приписани престъпления се дължи на неговия собствен субективен прочит на изразите, използвани от подсъдимите, като тъжителят е вложил собственото си възприятие и тълкуване на съдържанието на плакатите...“.

Отхвърлени са и финансовите претенции на Иван Алексиев, който е поискал всяка една от протестиралите срещу му да заплати по 2 500 лв за преживени от него страдания.

Решението е окончателно и не подлежи на ново обжалване.


В категории: Новини , Общини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
БЦВ
27.02.2018 06:04:09
0
0
Трите жени спечелиха окончателно делата срещу кмета и зам.кметевете на община Поморие.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки