Жители на Девня алармират: Остра задушлива миризма се усеща на пътя за Белослав


Жители на Девня алармират: Остра задушлива миризма се усеща на пътя за Белослав
14 Януари 2017, Събота


Справка в платформата sinoptik.bg показва, че в района на Девня в момента вали дъжд и духа западен вятър, който следва да разнася обгазяването в посока изток – към Белослав и Варна

Автор: Десант

За остра задушлива миризма сигнализираха членове на фейсбук групата „Девня – древна и съвременна”, които преди час пътували по крайезерния път в посока Белослав.

По думите им обгазяването започнало да се усеща силно, след като подминали азотноторовия завод и, въпреки че колата им била със затворени прозорци.

Справка в платформата sinoptik.bg показва, че в района на Девня в момента вали дъжд и духа западен вятър, който следва да разнася обгазяването в посока изток – към Белослав и Варна. Това означава, че жителите на намиращия се северно от индустриалния комплекс квартал „Повеляново“ най-вероятно не са усетили острата миризма.

Припомняме, че сигнали за екологично замърсяване могат да се подават денонощно на зеления телефон на РИОСВ-Варна: 0884 290 634. Само екоекспертите могат да замерят качеството на въздуха и да установят от къде идва евентуалното замърсяване. Със сигурност дъждът е фактор за попадане на вредни аерозоли в приземния атмосферен слой.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки