Бедствието, наречено саниране: Този път пропищяха граждани в Русе


Бедствието, наречено саниране: Този път пропищяха граждани в Русе
16 Януари 2017, Понеделник


Цялата програма се оказва една огромна далавера, казва народният представител от Патриотичния фронт Искрен Веселинов

Автор: Светлана Николова

Докато ГЕРБ искат да изхарчат още 1 млрд. лв. народна пара за саниране и проектът им за Решение на Народното събрание в този дух минава по комисии, подкрепено единствено от ДПС, мои съграждани от Русе поискаха да споделят неволите си именно от санирането. Още погледнат отвън блокът показа, че една от основните задачи, да се уеднаквят фасадите, не е изпълнена. Това, оказа се, е най-малкия проблем. 



Това написа преди ден на страницата си във Фейсбук депутатът от парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Искрен Веселинов.

Ето какво разказва депутатът:

"Убедихме се, че сте прави - посрещнаха ме хората, - това саниране епросто за едната далавера." И занареждаха в какъв ад са живели по време на ремонта, как всичко, което може да се обърка, е било объркано, какви щети са им нанесли и как няма кой да ги оправи.

Особено се възмутиха от инсталацията за звънците, които са сменили сами преди година, но изпълнителят казал: "Не може, по проект съм длъжен да ги изпълня, нищо че вашата система е по-добра." И ги изпълнил, без да вкопае кабелите в стените, сложил на всеки апартамент втори домофон и, то, така че да не можеш да си светнеш лампата в антрето, без да му събориш слушалката.



Старите звънци на 220 волта ги демонтирал, а кабела просто увил с изолирбант и го оставил така.



Месец след ремонта кухнята на моите познати била атакувана от мухъл. Звънили на изпълнителя, жалвали се - без успех. Буквално преди дни открили причината - демонтирали им тръбата на ширма, а отвора бил затворен. Така три месеца, докато готвели и мислели, че ширма отвежда парите, те просто пълнели с влага кухненския шкаф. 



Освен това: некадърно монтирани дограми и первази, налепени изолации, където не е нужно и т.н. и т.н.

"Санирането е бедствие, полза от него няма. Или поне за нас полза няма - за изпълнителите е друго. А нас сега ни чака ремонт, който ще си платим от джобовете." - бяха категорични хората.



Аз вече писах на друго място, че с 1 млрд.лв. може да се построи магистралата от Русе до Велико Търново и пътя-убиец да остане в историята. Магистрала, която би дала шанс за икономически растеж на един от най-бедните региони в страната ни.

Вместо това тези пари ще се насочат отново за саниране, от което ще се облагодетелстват малцина жители на София и др. големи градове. Сметката ще я плащаме всички, дори и старците в забравените от бога селца и махали, където държавата е влагала пари за последно накъде около Априлския пленум.

И защо ГЕРБ не спечелят първо изборите, а след това да предлагат тази политика на крещящата несправедливост, аз просто недоумявам? Фирмите изпълнителки ли са по-важни или хората“, пита депутатът от Патриотичния фронт.

Лидерът на НФСБ и съпредседател на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов също нееднократно се изказва по повод програмата на ГЕРБ. През декември той дори определи санирането като "крещяща несправедливост".



"Това са едни разходи, които не съответстват на нивото на бедност на страната ни. Ние от Патриотичния фронт сме против него. Бе решено да се отдели още 1 млрд. лева от бюджетни излишъци за саниране... Не може ли тези излишъци да се дадат на хората, работили години наред, като добавки към пенсиите, които са най-мизерните в цяла Европа", заяви в края на годината Валери Симеонов. 


В категории: Новини , Общини , Населени места

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Благовест Коларов - самоковец
19.01.2017 06:40:15
1
0
Аз живея в самостоятелна къща, която е многократно по студена от всеки един апартамент. Защо ли държавата не ми помогне да санирам поне половината? Моите разходи за саниране са многократно повече (поне 3 пъти) от санирането на един апартамент. Така, че хората закупили апартаменти не биха изпитали толкова затруднения да отделят по 2 хил.лева (или колкото имат външни стени), при добро желание да си санират със собствени средства. Но не е честно всички да плащаме за комфорта на малцина!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки