След снега – дупки в асфалта


След снега – дупки в асфалта
17 Януари 2017, Вторник




Автор: Дина Харизанова

Няма български шофьор, който да не е мечтал снегът по родните шосета да се стопи час по-скоро. И, завалялият дъжд посвърши тази работа и на много места асфалтът се оголи. За да подложи обаче на нови изпитания изтерзаните водачи на МПС.

Масово по българските пътища зейната дупки, разкивайки грозната истина, че в момента улиците и магистралите у нас за замязали на швейцарско сирене.

Трапища са се отворили по международния път за Маказа, откъдето се влиза в Гърция, съобщава кърджалийският в. „Нов живот“.

Мощно кърпене със студена смес кипи и в обявявания неколкократно за най-добър град за живеене Бургас, но дупките там са буквално навсякъде и това упражнение като нищо може да се проточи чак до лятото.

Новообразуваните трапове и кратери не подминаха и столицата. Десетки софийски улици са почти непроходими, а столичани масово си трошат колите, тъй като от локвите не се вижда колко е изровена пътната настилка. На места своя дан са дали и снегорините, които просто са отнесли горния слой асфалт барабар със снега. Изровени са и много павета.

Във Варна пък дори не си правят труда да описват дупките и да планират кърпежи, тъй като се очаква нова вълна от снеговалежи, които допълнително ще разбият улиците в морския град. Та що да се хабят?!

За дупките по магистралите дори не си струва да споменаваме.

И се питаме дали само снегът и студът са виновни за надупчените шосета, или пък екстремните климатични условия просто извадиха на бял свят долнокачественото пътно строителство и поддръжка на родните друмища?! Тъй де, сняг вали почти по цялата планета, а в някои части на света – дори постояннно, но като се стопи, след него не се налага асфалтът да се полага отново!


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки