Ново пет: пилешки бутчета от... крила


Ново пет: пилешки бутчета от... крила
Снимка: Фейсбук
17 Януари 2017, Вторник




Автор: Янко Георгиев

Нов български суперхибрид шества из търговската мрежа – пилешки бутчета от крилца. Продуктът слага край на всякакво двоумене по въпроса: крилце или кълка.

Снимка на артикула обиколи социалната мрежа „Фейсбук“, където се радва на огромен успех. Дали обаче търсенето му е високо не е известно на широката публика.

Производител на куриозния деликатес е костинбротската фирма „Галус трейд“ ООД, която, както отбелязва в сайта си, е утвърдена с търговската марка „Виктория – М“. В продуктовия й каталог въпросната стока е представена като „замразено пилешко парти бутче от крило барбекю“?!

Справка в Търговския регистър показва, че компанията, основана през 2000 г.,  се представлява от братята Емил и Анжело Милеви. Тя произвежда различни замразени и охладени пилешки разфасовки, храни за животни и печени пилешки кюфтета, кебапчета, карначета и пр. Притежава и сертификати за качество.

Съгласно стари публикации, през лятото на 2011 г. предприятието е затворено от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), след като за втори път в рамките на месец е установено, че пълни пилетата с вода и соли. По това време то е доставчик  на пилета на столична верига супермаркети „Т-маркет“, където продуктите му се продават с марката „Пипо", собственост на търговската верига.

На пресконференция тогава брат Анжело обяснява, че продуктите на фирмата са безопасни за здравето. Той уточнява, че компанията продавала обработените си продукти с етикет, че са месни заготовки, а не натурални. И тъй като цената на окрехкотените мръвки била по-ниска от необработваното месо, значи не мамили потребителите.

Интересно дали „производството“ на пилешки бутчета от крилца също не се смята за измама?!


В категории: Новини , Разследвания

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ЗЗБ
21.01.2017 19:51:34
0
0
Е и кво,така си е.Това е плешката на пилето което си е еквивалент на бутче.Не сте ли чували за кълка и подкълкняк.
1
MUNCHO
18.01.2017 10:41:26
0
0
ZA DA SE PREKRATI PODOBNO PROIZVODSTVO I TARGOVIJA TRJABVA DA SE ZATVARJAT I SOBSTVENITZITE,A NE SAMO PREDPRIJATIJATA! I GLOBI-MNOGO ,,SOLENI,, GLOBI!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки