Пъстра колекция от лековити рецепти


Пъстра колекция от лековити рецепти
09 Май 2013, Четвъртък


Няколко елементарни начина за лечение на гнойна ангина, възпаление на ушите, болки в колената и други здравословни проблеми


Народната медицина изкушава все повече и повече българи – отчаяни не само от скъпите цени на лекарствата, но и от тяхната слаба ефективност за лечението на различни здравословни проблеми. Все повече хората се убеждават, че рецептите за постигане на здраве с помощта на природните средства помагат много повече, отколкото медикаментите, добити с помощта на вездесъщата химия.

Така и софиянката Валя Орозова често се справя с различни неразположения именно с помощта на даровете, които природата щедро ни предоставя. Много от рецептите е научила от своята баба, която също е била заклета почитателка на народната медицина.
Преди време, когато внучето й било едва тригодишно, на оченцето му се появява малко мастно образувание.

Лекарите искали да го оперират, но дипломираната медицинска сестра намира рецепта от Петър Димков и веднага я прилага на детето. Тя е много проста за изпълнение, но се оказва изключително ефикасна. Взима се ленено семе, стрито на прах, и се слага да заври в малко вода, докато стане на кашичка. Още топла тя се намазва върху марля и се слага на болното място. След 10-15 дена от образуванието върху окото не остава и следа.

В момента професионалната дейност на Валя като социален работник я среща с множество хора. От контактите с тях тя научава още много интересни и полезни рецепти. С помощта на една от тях жената успява напълно да се отърве от досадния псориазис, който се появява върху лактите й. За целта взима крем „Роза“, който се продава в магазините за козметика и разбърква 1 ч. л. от него с щипка най-обикновена сода за хляб. С така полученото мазило намазва увредените участъци и не след дълго пораженията от псориазиса изчезват и кожата й добива напълно здрав вид.

Тежка гнойна ангина, придружена с висока до 40 градуса температура и жестоки болки, е успяла да излекува, правейки си сутрин, обед и вечер гаргара с... газ за горене.
От един възрастен човек пък научила много интересен начин за лечение на кашлица. Трябва да се вземе от някой шипков храст едно специфично образувание, което се появява по него, приличащо на кълбенце. Човекът го наричал „тумор“. Та едно такова удебеление се вари в 2 литра вода, след което от отварата се пие по 1 к. ч. сутрин, обед и вечер.

Софиянката твърди, че ефектът е поразяващ и от кашлицата бързо не остава и спомен.
Валя Орозова е постигнала много добри резултати при лечението и на диабет. Начинът е повече от елементарен. В един литър ракия се накисват 1 кг маслини. За удобство ги поставя в компотен буркан. Така престояват 10 дни. След което сутрин на гладно изяжда по 3-4 маслини заедно с костилките, като си сръбва по малко и от ракията.

От баба си е научила и много лесен начин за премахване на болки в колената. Преди време започва да страда от тях. Ходи по доктори, но така и не могат да й поставят диагноза. Тогава тя смесва мед и оцет, така че да се получи кашичка, и с нея намазва болните си стави. Отгоре ги покрива като компрес, като нахлузва на краката си ръкава на една фланела. Повтаря процедурата десетина дни, като вечер прави компреса, а сутрин го маха. Така завинаги се отървава от неприятните и нетърпими болки.

Жената е безкрайно очарована и от лечебните качества на добре познатата Дебела мара, известна още и като алпийска роза. Когато била по-млада, веднъж получила жестоко възпаление на ушите. Вероятно при къпане в тях била попаднала вода и освен силните болки, от ушите й изтичал силен лепкав секрет с неприятна миризма. Изцедила пресен сок от листенцата на тази билка и с капкомер започнала да си поставя по 2-3 капки в ушните канали. За нейно щастие състоянието й бързо се подобрило, а след няколко процедури напълно забравила тези си страдания.

И днес Валя продължава да събира най-различни лековити рецепти. И вярва, че с тяхна помощ може да изцери всяко едно заболяване.


В категории: Здраве , Рецепти за здраве

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Маринеро
09.02.2014 07:39:35
0
0
Това за ангината е вярно, НО баба ми ни мажеше сливиците с газ(керосин) което води до моментално повдигане и повръщане отмиващо газта и премахване на лечебния ефект... За да не се случи предварително се подготвя една супена лъжица захар която се лапа и захарта се задържа върху езика... Възпалението отминава за два до четири часа!!! Вероятно газта убива всички бацили полепнали върху сливиците...ДА НЕ СЕ ГЪЛТА!!!(по възможност)
1
forest
15.10.2013 17:00:41
0
0
Bezkraini blagodarnosti za mn. poleznite saveti.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки