Българин ще дирижира... Кондолиза Райс и Арета Франклин


Българин ще дирижира... Кондолиза Райс и Арета Франклин
Арета Франклин
16 Юли 2010, Петък


"Общо е мнението, че нашата емигрантска общност в Чикаго, а и в САЩ, става все по-активна. През изминалата година, макар и кризисна, българските събития или такива с българско участие, не бяха малко."

Това е част от обръщението, с което българският интернет-портал Eurochicago.com обяви в началото на месеца своя конкурс за "Българското събитие на годината в САЩ". До края на 2010 г. нашите сънародници зад океана ще имат възможност да изпращат своите предложения за всякакви мероприятия с участието на българи, които да бъдат номинирани за този патриотичен



Автор: Яна Славянска

новосформиран приз.

Едно от първите предложения, които постъпиха при организаторите бе за сензационния концерт, който ще се състои на 27 юли в Центъра за сценични изкуства „Манн“, разположен в парка „Fairmount“ във Филаделфия. Тогава в концертната зала с капацитет 14000 зрителски места соул кралицата Арета Франклин ще изпълни избрани вокални творби от Моцарт и парчета от новия си аблбум в акомпанимент на... бившия държавен секретар Кондолиза Райс, сега в ролята на виртуозна пианистка, и музикантите от Филаделфийска филхармония, дирижирани от българина Росен Миланов. Очертава се събитието да е едно от гвоздеите на тазгодишния летен афиш на реномирания филаделфийски културен център, на чиято сцена в четвъртък вечерта обра овациите неповторимият Хулио Иглесиас.

Несъмнено това предложение за „Българско събитие в САЩ“ е много конкурентно и потвърждава за пореден път мнението на музикалните критици, че Росен Миланов е най-проспериралият ни млад диригеннт в чужбина. Той е заминал зад граница само 25-годишен и както пише през миналата година в. „The Seattle Times“ е „един от най-обещаващите фигури в днешното поколение диригенти".



Маестрото е очаровал публиката в десетки страни по света, но не забравя често да дирижира и в родината си Нов симфоничен оркестър или оркестъра на БНР

В категории: Културен Десант , Горещи новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки