Насекомите не са подходящи за животинска храна


Насекомите не са подходящи за животинска храна
04 Ноември 2014, Вторник


Британски учени са провели изследване във връзка с оценка на безопасността от използването на мухи и техните личинки в качеството им на хранителна добавка


за селскостопански животни. Оказало се, че тези насекоми едва ли могат да станат потенциален източник на белтъчини за свинете и птиците, тъй като съдържат огромно количество... тежки метали.
По думите на ръководителя на проучването – биохимика Адриана Чарлтън от великобританската Агенция по хранителни и екологични изследвания, първоначалните тестове показват, че количеството на кадмия в мухите, събрани от животните и хранителните отпадъци, превишава пределно допустимите нива, установени от Европейския съюз.

Чарлтън и нейният екип са сравнили насекоми, израснали в различни условия, в различни страни и хранени с различни продукти. Специалистите стигнали до извода, че покрай склонността на техните организми да натрупват тежки метали като кадмий, олово и арсен, насекомите може да станат преносители на опасни бактерии, например причинителите на салмонелозата.


В категории: Горещи новини , Хубавият двор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки