В сферата на образованието цари атмосфера на страх и несигурност


В сферата на образованието цари атмосфера на страх и несигурност
Карикатура: Николай Арнаудов
09 Юни 2016, Четвъртък


Не ще да е зле медиите най-сетне да разкрият откровено уродливостта на сегашната денационализаторска система на образованието, насаждана от МОН и една пасмина,



която им я диктува от Вашингтон и Брюксел.
Много училищни администрации в столицата действат по внушение на вездесъщата фондация „Америка за България“, пътувайки за нейна сметка до САЩ; получават „едни пари“ срещу условието да провеждат антинационална политика в поверените им училища и въвеждат използването на малоумни учебници и методи на обучение, гарантиращи дебилизирането на учениците.
Толерира се и мълчаливо се поощрява нахалното и цинично поведение на учениците, мачкат се учители – както от администрацията, така и от видиотени родители; директори хокат и унижават учителите в присъствието на ученици и техните майки и бащи...

Нерядко училищни директори предлагат по 3-4 брутни заплати на неудобните учители, за да напуснат „доброволно“. С подобни искания излизат и родители, както и групи ученици. Достатъчен е един „другарски съд“ и вече си пътник.
В областта на образованието цари атмосфера на страх и несигурност. За научност не може изобщо да се говори, защото нивото трябвало било да се снижи до това на нискочелите ученици, а не да се поддържат високи критерии, за да могат да израснат интелигентните и трудолюбивите.

Словото е отхвърлено, всичко е само презентации и невежество. Скудоумието е на почит, деградацията е официална и неофициална цел. А делегираният бюджет е свещена крава, тъй като предоставя неограничени възможности за крадене и злоупотреби.
Няма да е зле депутатите на Патриотичния фронт да се поразровят в това гюбре, защото образованието е стратегическо направление за всяка една нация.
Една анонимна учителка от София
(Нашата читателка пожела името й да не се споменава по обясними причини)


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки