Неприятна прогноза: Ще посрещнем Архангелов ден с буен вятър и дъжд


Неприятна прогноза: Ще посрещнем Архангелов ден с буен вятър и дъжд
07 Ноември 2016, Понеделник


За много места е обявен оранжев код

Автор: Десант


Оранжев код за дъжд и вятър обявява  за утре, 8 ноември, НИМХ-БАН в някои области. Във Видин, Враца и Монтана през деня вятърът от запад-северозапад ще се усили. Средната скорост ще е около 7-12 м/с и пориви до 25-30 м/с. Ще има валежи от дъжд, по-интензивни в нощта срещу вторник, като на места количествата ще са между 25 и 35 л/кв.м.

В областите Смолян, Пазарджик, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград през деня вятърът от юг-югозапад ще бъде силен и бурен, със средна скорост около 10-15 м/с и пориви до 32 м/с. Ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. На места се очаква количеството на валежите да достигне между 20 и 30 л/кв.м, а в планинските райони – около и над 40 л/кв.м.

В Ловеч, Габрово и Велико Търново средната скорост на вятъра ще е около 7-12 м/с, а в близост до Стара планина неговите пориви ще са 25-30 м/с.

В областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Пловдив вятърът от юг-югозапад и се очаква той да е силен и бурен, със средна скорост около 10-15 м/с и пориви до 32 м/с.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки