От Търговско-промишлената палата се надяват, че ще бъде сформирано компетентно служебно правителство


От Търговско-промишлената палата се надяват, че ще  бъде сформирано компетентно служебно правителство
16 Ноември 2016, Сряда




Автор: Десант

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов разпространи в сряда до политическите сили, държавните институции и гражданите позицията на институцията относно създалата се след оставката на правителство ситуация в страната. В нея се заявява:

"Българската търговско-промишлена палата приветства намеренията на президента Росен Плевнелиев, демонстрирал готовност да осигури гладко предаване на властта на новоизбрания президент Румен Радев. Бихме желали техният пример да бъде последван от политическите сили, които да се придържат към трезво и зряло държавническо поведение и осигуряване на нормален преход.

Приветстваме и своевременното сезиране на Конституционния съд от страна на Президента, което би трябвало да даде пълна яснота за чисто техническата страна на прехода в управлението при изтичащ мандат на държавния глава и насрочване на предсрочни парламентарни избори.

Изразяваме надежда, че в рамките на консултациите между сегашния и новоизбрания президент, както и между парламентарно представените политически сили ще бъде сформирано компетентно и дейно служебно правителство, което ще осигури приемственост в работата на изпълнителната власт и ще успее да проведе коректни избори и България да защити репутацията си на устойчива демокрация.

Нека да бъде осигурена приемственост във властта, стабилност в управлението, а от там и в икономиката на страната".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки