28 души от Бургас посрещнаха Нова година в спешното


28 души от Бургас посрещнаха Нова година в спешното
01 Януари 2017, Неделя


В Противошокова зала е прието и 13-годишно момче с интоксикация от упойващи вещества

Автор: Десант

В новогодишната нощ общо 28 души са преминали през Противошокова зала на Спешното отделение  на УМБАЛ Бургас. Шест от тях са били с травми, получени след употреба на алкохол.

При сбиване в Черноморец са пострадали две момчета и едно момиче на възраст между 19 и 20 години. Момчетата са приети в Отделенията по неврохирургия и УНГ съответно с комоцио и счупен нос. Момичето е било с алкохолна интоксикация, но без наранявания и след като е стабилизирано е освободено.

Останалите три случая са самостоятелни - на мъже на възраст 20, 50 и 60 години, които са имали леки наранявания от удари в лицето. При тях хоспитализация не се е наложила.

Снощи в Противошокова зала е прието и 13-годишно момче с интоксикация от упойващи вещества. То е преведено в УМБАЛ Бургас от друго лечебно заведение в кома. Детето е настанено във Второ педиатрично отделение, където лекарите са успели да го стабилизират и вече е добре.

Снощи са обработени и няколко души със счупени крайници след подхлъзвания на снега. Сред пациентите има и такива  с хипертонични кризи (високо кръвно налягане), ритъмни нарушения на сърцето и  хронична бъбречна недостатъчност. Няма пострадали от пиротехнически средства.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки