Възмутително! Спешният номер на МВР 112 пак не отговаря


Възмутително! Спешният номер на МВР 112 пак не отговаря
02 Януари 2017, Понеделник


Звънях, докато се разпадна връзката – никой не ми отговори, нито пък ме потърси по-късно да разбере какво се е случило, възмущава се бургазлия

Автор: Светлана Николова

Мъж от Бургас се оплака в рекадцията на Десант, че спешният номер на Министерството на вътрешните работи – 112, не отговаря. Човекът се опитал да се свърже с националната система, за да потърси Спешна помощ за болния си баща.

Звънях, докато връзката се разпадна – никой не ми отговори, нито пък ми се обади по-късно, за да разбере какво се е случило, казва Иван Валентинов.

Опитът му да се свърже с теефон 112 е бил направен около 18,00 часа на 1 януари. Това е възмутително, можеше да коства животът на баща ми, казва мъжът.

Че горещата телефонна линия 112 не работи адекватно, са го изпитали на гърба си хиляди граждани от цялата страна, за което свидетелстват десетки публикации в медиите.

Операторите от центъра обясняват проблема с факта, че не разполагат с достатъчно служители, които да приемат и обработят всички обаждания. Но когато се касае до това да бъде спасен човешки живот за минути, подобна липса на отговор може да бъде фатална.

Още в началото на 2016 г. репортери на Би Ти Ви проведоха разследване по подобен случай и установиха, че телефон 112 не отговаря на обаждания, а граждани чакат понякога с часове, за да се свържат с операторите.

През юли пък бургаския сайт „Флагман” разпространи снимка, направена от гражданин, живеещ в ж.к. „Славейков” в морския град, на която се вижда как протича работния ден на държавните служители в районния център на националната система 112.



"Снощи малко преди 19 часа ми направи впечатление, че пред централата на 112 имаше група служители, които бяха излезли на раздумка, пушеха цигари, пиеха кафе и се смееха изключително гръмогласно. В 19:30 часа отново минах оттам и забелязах абсолютно същата ситуация, каквато бе преди половин час – отново смях, цигари и кафета. Още по-шокиращото беше, че отвътре се ехтяха телефоните и нямаше кой да ги вдигне. Спрях се умишлено, направих няколко снимки и ги загледах, за да видя докъде ще стигне наглостта им. От време на време някой притичваше вътре да приеме сигнал, а другите стояха спокойно отвън. Споделих със съседи и те ми разказаха, че редовно ги засичали в подобна ситуация“, алармира Георги П.

На кадъра се виждат 7 човека – 5 жени на средна възраст, младо момиче и млад мъж. Не личи да има човек в централата. Седем месеца след срамната снимка ситуацията в централата явно е същата. 


В категории: Новини , Разследвания

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
недялка димитрова
02.01.2017 17:38:30
0
0
Телефон 112 удължава времето за реакция и не трябва да го има.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки