Заради грипната епидемия: Ваканцията за учениците в цялата страна е удължена с два дни


Заради грипната епидемия: Ваканцията за учениците в цялата страна  е удължена с два дни
Снимка: Varnautre.bg
04 Януари 2017, Сряда


Причината е не само влошената епидемиологична обстановка, но и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури

Автор: Десант

С два дни се удължава ваканцията за учениците в цялата страна поради влошената епидемиологична обстановка и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури.

Това стана ясно по време на правителственото заседание, в рамките на което заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков информира министър-председателя в оставка Бойко Борисов и министрите в кабинета за ситуацията в страната.

Борисов призова министрите, участващи в сформирания с негова заповед Национален щаб по повод прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове, да работят изключително активно.

„Специално ДАИ искам да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете, защото тези безобразия трябва да престанат“, заяви министър-председателят.

По думите му, не може да бъде казано на хората да не пътуват. „Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ“, допълни Борисов.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е ръководител на Щаба, информира премиера за предприетите от ведомствата превантивни мерки.

„Всяко едно министерство е задействало мерките. Възложили сме на нашите директори заедно с областните управители и кметовете на общини да подготвят местните щабове и кризисните центрове да бъдат в готовност, ако се наложи евакуация на хора, да могат да ги настанят“, допълни вицепремиерът Бъчварова.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки