Филм за Плевен гледаха в САЩ и Канада


Филм за Плевен гледаха в САЩ и Канада
07 Януари 2017, Събота


"Плевен - Вълни по равнината" е заглавието на документалния филм на Файв Стар Медиа Груп, който вече се завъртя по няколко български тв канала

Автор: Десант

"Плевен - Вълни по равнината" е заглавието на документалния филм на Файв Стар Медиа Груп, посветен на българския град. „Място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Селище, което е променило историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа.

В Плевен се водят кървави битки, които влизат в учебниците по история. Много значими исторически фигури са минали през града, дори самият император Александър Втори. Войници от различни националности със своите бляскави униформи участват в Руско-турската война, която освобождава България от османско владичество и се създава Третата българска държава”, се казва в анонса на лентата.

Във филма са представени също така интересни факти относно древноримския град Улпия Ескус. Ескус е името на днешната река Искър. Това е най-големият римски град на територията на днешна България. Регионът около град Плевен е и един от най-благоприятните за винарство и лозарство. В древността мистичната напитка - виното се е използвала за ритуални цели.

Четири месеца след телевизионната си премиера по българския ефир, филмът "Плевен - Вълни по равнината" беше представен и на българската аудитория в чужбина. Телевизионният канал за българи в САЩ и Канада - BG7TV и най-големият кабелен оператор на територията на САЩ - Кейбълкаст, излъчиха филма на 1 януари 2017 г.

Филмът е заснет от професионалния екип на Файв Стар Медиа Груп с дългогодишен опит в документалистиката. Режисьор на филма е Степан Поляков, който режисира популярния филм "София- Историята на Европа", гледан от над 10 милиона души по цял свят.

Главен оператор е Момчил Александров, който има значителен опит и в испанското игрално кино. Екипът на Файв Стар Медиа Груп в момента работи по най-мащабния документален проект за 2016/2017 г.- Deus Nobiscum /България в блясък/, който бе заснет на територията на 12 държави това лято.

В категории: Новини , Общини , Репортажи , Населени места

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки