Код оранжево за няколко области в България на 8 януари


Код оранжево за няколко области в България на 8 януари
07 Януари 2017, Събота


Минималните температури ще са между минус 11 и минус 16 градуса, по високите полета на Западна България до минус 21

Автор: Десант

За 8 януари 2017 г. минималните температури ще са между минус 11 и минус 16 градуса, по високите полета на Западна България до минус 21; максималните - между минус 12 и минус 7 градуса. За по-голямата част от страната НИМХ-БАН обявява жълт код (първа степен на опасност), а за областите София, София-област, Перник и Кюстендил - оранжев код (втора степен).

Слаб сняг превалява в Източна България. Над крайните западни райони от страната облачността е разкъсана. Количеството на валежа за последните 3 часа е до 2 л/кв.м.

Дебелината на снежната покривка в Западна и Северна България е между 25 и 40 см, най-голяма в района на Враца - 47 см. В Южна България снегът е между 5 и 18 см.

Температурите са между минус 13° - минус 8°, в София - минус 14°, Драгоман - минус 16°. Вятърът в по-голямата част от страната е умерен, на места силен, от север-северозапад, с пориви до 20-24 м/сек. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще стане малко по-високо от средното за януари.

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна - предимно облачно и студено. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина временно силен запад-северозападен вятър. Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°. През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг.

Над планините ще бъде облачно, с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено, с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.
Източник: Дарик


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки